*Nettavisen* Nyheter.

Her er vårens jeansmote

Jeans i 70-tallsstil, eller med helt rette ben og høyt liv, er in i år. Foto: Foto: Istockphoto

To trender dominerer vårens jeansmote.

KVINNEGUIDEN.NO: De helt smale skinnyjeansene har regjert i motebildet de siste årene, men denne våren kan du gjerne dra frem slengbuksa.

70-tallsstil

Salgsansvarlig hos ONLY Norge, Ida Kristin Jensen, forteller at slengjeansene med såkalte flared legs er den mest synlige jeanstrenden i år;

- De skal ha høyt liv i kjent 70-tallsstil, og da passer det fint å kombinere denne typen jeans med for eksempel en rutete skjorte nedi buksen, tipser Jensen.

Fashion Manager ved Polhem, Matilda Hovik, er enig:

- Jeans i 70-tallsstil eller med helt rette ben og høyt liv, blir viktige i vår. De er fine å kombinere med en oversized, strikket genser nedi, sier Hovik.

Vil du ta 70-tallsstilen enda ett hakk videre, mener Jensen at du kan kjøre på med en heklet vest og stor solhatt.

Les også: Lekker vårmote

Les også: 20 plagg under 200 kroner

Les også: Hot med tantete skjørtelengder

Fokus på livet

- Til slengbukser er sko med hæl et must siden slengen da kommer til sin rett, sier hun.

- Det er fint med singlet eller t-skjorte og mange smykker for å pynte antrekket. Ellers er en tunika som du putter nedi buksen flott, siden det er viktig å få frem livet når buksene er vide nederst, tipser Hovik.

Slett ikke alle liker slengbuksene, og begge ekspertene vi har snakket med mener at stilen er mest flatterende på høye kvinner, som samtidig har former;

- Slengbuksene en passer nok aller best til de som har litt høyde og hofter, sier Jensen.

Gå for ankeljeans

Hvis du synes at jeans med bootcut blir helt feil på deg, er det stor sjanse for at du vil føle deg mer komfortabel med den andre store vårtrenden: Ankeljeans.

- Ankeljeans er kjempekult til boots og raggsokker som stikker opp, sier Jensen.

Slitt vask

Vasken på vårjeansene vil ifølge Jensen for det meste være helt ren. Men som vanlig blir jeansen lysere ved lysere årstider.

- På baggy jeans skal det se ut som om man har brukt jeansen i flere år. Det skal være "breaks" på buksa. Det skal med andre ord se ut som du har prøvd å lappe sammen et hull, sier hun.

Vil du derimot helst gå i skinnyjeans, trenger du ikke fortvile.

- Skinnyjeansen er fortsatt populær. Gjerne en som er deilig og myk med mye stretch i. Den blir nok med oss videre, trøster Jensen.

Hovik er sikker i sin sak;

- Jeg vil aldri legge bort mine skinnyjeans. Kanskje noe mindre i bruk i år, men de vil alltid finnes i motebildet, sier hun.

Les flere motesaker på Kvinneguiden.no

Les også: Slik skal du klippe deg nå

Les også: Perfekte kombikåper

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag