RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er VM-maskotene


Disse skal glede voksne og barn før og under Ski-VM i Kollen til vinteren.
Disse skal glede voksne og barn før og under Ski-VM i Kollen til vinteren.
Jenta er energisk, fremoverlent og liker fysiske utfordringer. Bestevennen er fysisk sterk, men er litt mer tilbakeholden, forsiktig og beskjeden. Det er VM-maskotene vi snakker om!

HOLMENKOLLEN: To søte snøfigurer skal skape begeistring og vinterglede i forbindelse med VM på ski i Oslo. Nå kan du gi dem navn!Hva syns du om maskotene? Si din mening i kommentarfeltet nedenfor!Hva syns du om maskotene? Si din mening i kommentarfeltet nedenfor!

Enkelt og uttrykksfullt

– Vi har ønsket å skape maskoter som ser søte og snille ut, samtidig som de tar opp i seg vår grafiske profil. Med sin enkle, men likevel uttrykksfulle strek, synes jeg vi har klart det, sier VM-sjef Åsne Havnelid.

En «snømann» var utgangspunktet illustratør Trond Vestengen fikk da han gikk løs på oppgaven i fjor høst, etter å ha vunnet designkonkurransen.

– Vår visjon er å begeistre og spre vinterglede. Derfor ville vi ha med snø som element. Og alle, uansett skinasjon, har et forhold til det å leke i snøen, kaste snøball og bygge snømann, sier Havnelid.

Levende maskoter

Hun håper barn lar seg inspirere til å tegne maskotene, og aller helst lage dem selv i snøen til vinteren. De er enkle å lage, da de baserer seg på det vi stort sett har med oss på tur eller finner ute i naturen.

Maskotene vil opptre «levende» på ulike arrangementer i tiden fremover, samt på arenaen under VM. Første anledning vil være på Beitosprinten 12.-14. november. Og de kan faktisk gå på ski! I tillegg vil maskotene bli brukt som grafiske dekorelementer, også på VM-produktene som folk kan kjøpe. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere