RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LG Optimus 7, HTC Trophy og HTC Mozart er de første mobilene med operativsystemet Windows Phone 7 som kommer til Norge.
LG Optimus 7, HTC Trophy og HTC Mozart er de første mobilene med operativsystemet Windows Phone 7 som kommer til Norge. Foto: Foto: Einar Eriksen

Her er Windows Phone 7-mobilene

HTC og LG er først ut av Windows Phone 7-startblokka i Norge.

AMOBIL.NO: Dette er nyheten mange har ventet på: Det nye operativsystemet Windows Phone 7 er offisielt lansert med telefoner og det hele.

HTC og LG leverer noen spennende telefoner til oss her i nord. Samsung kommer med telefoner, men disse vil komme senere for det norske markedet.

Enn så lenge går vi glipp av en del spennende tjenester. Xbox-live og Zune, som er Microsofts spill- og musikktjenester vil ikke bli tilgjenglige for oss på det norske markedet med det første. Det samme gjelder Microsofts Windows Marketplace.

Les også: Microsoft hopper over Norge?

Vi vil kun få tilgang til å se hva som finnes i disse tjenestene, men selv ikke gratisinnhold vil vi få lov til å hente ned, hverken apps eller musikk.

Muligheter for innlasting på siden av Windows Marketplace vil det heller ikke bli noe av, ifølge Microsofts Børge Hansen.

Fra forumet: "Ekstremt skuffende at ikke Xbox Live og Marketplace er tilgjengelig.."

Spennende mobiler

Det er derimot ikke usannsynlig at vi vil se fremvekst av nettleserbaserte applikasjoner i HTML5 for landene som foreløpig ikke får tilgang på tjenestene.

Utover dette er det noen spennende mobiltelefoner vi har i vente de neste ukene. Det har vært mye rykter og spekulasjoner rundt operativsystemet Windows Phone 7 så vi er spent på hva de har fått til. Her er nykommerne:

Sniktitt: Vi ser på Windows Phone 7

LGs første

LG Optimus 7 er selskapets første mobiltelefon med operativsystemet Windows Phone 7. LG sier at de har jobbet side ved side av Windows’ utviklere for å få en mest mulig brukervennlig telefon.

Optimus 7 kan også som eneste Windows Phone 7-telefon, skilte med funksjonen Play-To. Denne funksjonen gjør at brukeren kan få tilgang til multimedia fra alle Wi-Fi og DLNA-baserte enheter som bærbare datamaskiner, spillkonsoller og TV-er som støtter en av disse formene for trådløst overføring.

Stemme-til-tekst er en annen av de spennende funksjonene vi treffer på i LGs nye mobiltelefon. Dette gjør at du som bruker får muligheten til å lese tekst til for eksempel Facebook- og Twitter-oppdateringer, e-post og vanlige tekstmeldinger.

Video i HD

Videre har telefonen en 3,8 tommer kapasitiv skjerm som skal gi god flyt i navigeringen på telefonen. Den har også et 5 megapiksler kamera med LED-lys og mulighet for video-opptak i HD, nærmere bestemt 720p.

Telefonen kommer også med 16 GB innebygget lagringskapasitet for lagring av alt fra applikasjoner til musikk og bilder.

Optimus 7 har også en 3,5 millimeter lydutgang for vanlige øretelefoner, og et batteri som er på 1500 mAh, noe som pleier å gi ganske god batterikapasitet på smarttelefoner.

Trophy med 1 GHz prosessor

HTC Trophy er én av HTCs to nye Windows Phone 7-telefoner som blir tilgjenglig for oss her i Norden. Den kan skilte med en 1 GHz prosessor, 576 MB RAM og 8 GB internlagring for blant annet musikk og bilder.

Telefonen er 11,96 millimeter tykk og veier 140 gram. Skjermen er på 3,8 tommer og er kapasitiv noe som vil si at den reagerer på berøring, i motsetning til resistive skjermer som reagerer på trykk.

Telefonen stiller også med 3,5 millimeter lydutgang. På kamerasiden stiller Trophy med et 5 megapiksler kamera med autofokus og LED-lys, samt mulighet for video-opptak i 720p HD-kvalitet.

Andre kjente funksjoner er FM-radio og Bluetooth 2.1.

Med HTC Hub

På programvaresiden vil begge HTC-modellene være utstyrt med HTC Hub som er HTCs eget lille hjørne av Windows Phone 7. Her finner man blant annet værmeldinger og andre tjenester som HTC har valgt å legge ved på telefonene.

Imidlertid vil vi ikke se noe til fjernstyringsfunksjonene via htcsense.com som nylig ble lansert sammen med Android-modellene Desire HD og Desire Z i London.

Mozart fokuserer bilde

HTCs Mozart er den andre av HTCs telefoner med operativsystemet Windows Phone 7. Denne er forholdsvis lik Trophy både innholds- og utseendemessig, men her er lagt mer fokus på kameraet. Mozart stiller med et 8 megapiksler kamera med Xenon-blitz.

I tillegg har telefonen intern lagringsplass for multimedia på 8 GB. Telefonen også utstyrt med 3,5 millimeter lydutgang, og Bluetooth 2.1. Telefonen har også en 1 GHz prosessor, noe som pleier å tilsi god hastighet ved bruk av telefonen.

Mozart er også litt lettere enn Trophy med 130 gram. Skjermstørrelsen er på 3,7 tommer og har en oppløsning på 480 x 800.

Fra forumet: "Er det bare jeg som er skuffet over at det ikke er en eneste med utskyvbart qwerty tastatur her?"

Ingen Samsung til Norge ennå

Samsung lanserte også en Windows Phone 7-telefon i dag ved navn Omnia 7. Denne telefonen vil ikke bli tilgjenglig for det norske markedet med det første.

LG Optimus 7, HTC Mozart og HTC Trophy skal være på plass på det norske markedet i løp av den nærmeste måneden.

Les også: Windows Phone 7 - Lek eller alvor?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere