*Nettavisen* Nyheter.

Her får Fellah ny bot

Vålerengas superspillere: Chuma Anene og Mohammed Fellah møtte dittOslo.no dagen før Godset-kampen

Chuma Anene og Mohammed Fellah møtte dittOslo.no for å fortelle om det å være fotballspiller i Vålerenga, være fra Holmlia, og favorittlagene sine, i tillegg glemte Fellah riktig «uniform».

VALLE: Mohammed Fellah er høstens store formspiller, og har bevist at han burde få en plass på landslaget, mens Chuma Anene er Vålerengas nye, store angrepsspiller. DittOslo.no møtte gutta etter trening, dagen før kampen mot Strømsgodset.


LES OGSÅ: – Fellah er verken Messi eller Ronaldo (ekstern lenke dt.no)

Moro å spille mot de beste

Begge to er skikkelige Oslo-gutter fra Holmlia, og har ingenting i mot det å spille for Oslos stolthet.

– For meg var det veldig greit å få høre at spillerutviklerne fulgte med på meg, det har jo alltid vært en drøm å få spille på dette nivået og gjøre seg bemerket. Og så er det så moro å få prøve seg mot de beste, sier Chuma Anene.
– Rosenborg og Vålerenga var to lag jeg fikk høre om fra jeg var liten, og det er jo en drøm å få spille seg inn på laget. Vålerenga er jo også klubben som er nærmest hjertet, Lyn har på en måte aldri vært helt der, legger Mohammed Fellah til.

Holmlia er et sted mange ikke har planer om å dra, men guttene er fast bestemt på at Holmlia er det beste stedet å bo.

– Man hører så mye negativt om Holmlia i media, og media skal ha mye av skylden for det, sier Fellah.
– Ryktene er ikke sanne, det var ikke så mye før Benjamin-drapet, legger Anene til.
– Om du er oppvokst på Holmlia, da vil du aldri flytte! På Holmlia tar alle vare på hverandre og er en stor familie. Ungdommer på Holmlia er så sultne på suksess her i livet, jeg tror det er derfor det kommer flere unge talenter i fotballen derifra, sier Fellah så overbevisende at man nesten burde flytte dit med en gang.

LES OGSÅ: Slik kan Vålerengas angrep se ut i 2014

Blir mye TV

– Det er greit å bo hjemme på Holmlia når man spiller for Vålerenga. Da får man være nærme kompisene på fritiden. Men det blir mye hjemme også, jeg kommer meg ikke så mye rundt i Oslo egentlig, sier Anene, og legger til at det blir mye fotball på TV.
– Arsenal er laget jeg ville spilt for, det er favorittlaget, sier Anene, og legger til at spilleren han gjerne ville spilt med er Messi.

– Men du kommer aldri dit da, ler Fellah, og legger til at han bare tuller med kompisen.

– Jeg vil spille for Barcelona, det er jo favorittlaget mitt. Man vet aldri hva som skjer i fotballen, spillerne på Barcelona er vanlige mennesker som oss, kjøtt og blod, legger Fellah til.

– Om vi får til Barcelona-fotballen i Vålerenga, da er vi ett skritt nærmere er begge to enige om.

– Messi er en fantastisk spiller, han gjør at alt ser så enkelt ut. Scorer han to mål og har tre assist, da er han plutselig ikke «god» lenger. Alle tror det er enkelt, men kan man fotball så ser man hvor vanskelig det er.

– Vi får leve godt når vi er ferdige

Begge to innrømmer at man selvfølgelig kan bli litt lei av de samme ansiktene hver dag, men det er prisen man må betale for å få spille fotball.
– Frokost 09.15 hver dag, reise dagen før kamp. Man gjør det samme og spiser fort det samme. Vi får heller leve godt når vi er ferdige, sier Fellah.

– Det er jo fordeler med å være på hverandre hele tiden. Man lærer å kjenne de andre, og det trengs for at det blir tette bånd i laget, og ikke «gjenger», legger Anene til.

LES OGSÅ: VIFs nye spydspiss jakter sted å bo

– Fellah styrer mye

– Fellah er klassens klovn. Eller, han styrer mye, sier Anene.
– Gudmund (Kongshavn) er klovnen i gruppa, bryter Fellah ut.

Gudmund er akkurat ferdig å spise lunsj når han hører dette, og smiler og sier at han ikke er enig med guttene.

LES OGSÅ: – Jeg har mange år igjen på å bli god

– Lars (Hirschfeld) er litt pappa, han er sjefen òg bot-sjefen. Men han hater meg, jeg vet ikke hva jeg gjør galt, sier Fellah og smiler.
– I år har det vært mye mer bøter enn i fjor! Jeg tror vi kunne reist til Bahamas på årets bot-kasse, sier Anene og ler godt.

Ha mer fokus

I starten av sesongen ble Fellah plassert på benken av Martin Andresen, men nå har han vist seg å være blant de viktigste spillerne i Vålerenga.

– Jeg hadde en bra samtale med Martin om hva jeg måtte endre. Vi var nok ikke enige i alt, men jeg føler jeg har jobbet litt hardere, og hatt mer fokus. Jeg bestemte meg for at jeg skulle klare det, sier Fellah som gikk fort fra spøk til alvor.
– Alle trenere har forskjellige spillertyper de ser etter, og Drillo ser kanskje ikke etter en tekniker som meg. Men jeg føler jo at jeg fortjener det, sier Fellah til spørsmålet om hva han syntes om å ikke ha blitt tatt ut til landslaget.

LES OGSÅ: Har full tillit til Edvartsens habilitet

LES OGSÅ: Hæstad vil avslutte med stil

– Den var inne!

Chuma Anene fikk prøve seg mot Manchester United for cirka 2 måneder siden, og endte nesten opp med et mål mot storlaget.

– Men den var inne, bryter begge to ut nærmest i kor.

– Det hadde vært gøy om det stod Vålerenga 1, Manchester United 0 på tavla, med navnet mitt under. Det er jo en av verdens største klubber, sier Anene.
Fellah trøster Anene, og sier at muligheten kommer tilbake.

– Det har vært bedre med spilletid og tillit etter at jeg kom tilbake fra Ull/Kisa. Det gikk greit mot Hønefoss, mens mot Fredrikstad følte jeg at jeg fikk en liten nedtur, sier Anene, og legger til at han fortsetter å jobbe hardt om å få mer spilletid, og kommer sterkere tilbake.

– Jeg fikk beskjed om at det kunne være vanskelig å komme tilbake

I 2007 ble Mohammed Fellah taklet svært stygt i en U-landskamp, og flere var usikre på om den tekniske unggutten kom til å komme på banen igjen.

– Jeg fikk beskjed om at det kunne være vanskelig å komme tilbake etter beinbruddet. Jeg kommer aldri til å komme så langt nede verken fysisk eller psykisk i hele karrieren min som det jeg var da. Men jeg har jo tatt med meg noe positivt ut av skaden, det som ikke dreper deg gjør deg jo sterkere, sier Fellah, og legger til at det er en erfaring han må ta med seg videre i livet.

– Mot Godset skal vi gi alt!

Mohammed Fellah pådro seg et gult kort mot Fredrikstad på mandag, og må stå over kveldens kamp mot Strømsgodset.

LES OGSÅ: FFK i Fella(h)

– Det er så kjedelig, jeg hadde gledet meg til den kampen! På banen tenker man ikke over at man kan ende opp med karantene, man fokuserer bare på den kampen man spiller der og da, sier Fellah.
– Strømsgodset er gode i år, men det gjelder å gi alt og vinne, legger Anene til.

Publikumssvikt

TV2 skrev i går at Tippeligaen har mistet rundt 217 000 tilskuere denne sesongen, og det merkes på Ullevaal Stadion.

– Tiltaket de har satt i gang mot Godset tror jeg kan hjelpe litt for oss. Justin Bieber trakk ikke mange, men vi håper det kommer mange på fredag, sier Anene, og håper det blir litt spilletid.

– Man må jo ha artister på banen, folk kommer for å se at laget vinner, og er man gode, da kommer det flere. Nå gjelder det at vi satser på 4.plassen og E-cup spill, og kanskje det kommer flere på de siste kampene, sier Fellah.
– Jeg håper det kommer mange, med mye action på tribunen. Litt kaos på tribunen syntes jeg er kult, og stemningen hjelper når man spiller, avslutter Fellah.

– Ny bot, Fellah!

I det intervjuet rundes av og avsluttes med et par bilder kommer Gudmund Kongshavn gående.
– Nå får du ny bot, Fellah! Du har jo ikke på deg riktig antrekk, sier Gudmund og ler høyt.

Så da gjenstår det å se om Fellah sitter trist på tribunen i kveld, et par kroner fattigere etter at Hirschfeld har hatt en runde penge-innkreving.


Vil du på kamp i kveld for å se Anene? Vålerenga tar i mot Strømsgodset på Ullevaal Stadion, 19.00 i kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.