Her forsvinner Isack og Annelis lekepark

TOK ALT: Isack og Anneli har brukt gamle Kåres vei barnepark som lekeplass sommer og vinter. Det var ikke lett å forstå at gravemaskinen gjorde den til pinneved. FOTO: AINA MOBERG

TOK ALT: Isack og Anneli har brukt gamle Kåres vei barnepark som lekeplass sommer og vinter. Det var ikke lett å forstå at gravemaskinen gjorde den til pinneved. FOTO: AINA MOBERG

Den gamle barneparken i Kåres vei er jevnet med jorden. Området skal brukes i forbindelse med opprustningen av T-banen.

Klikk på bildet for å forstørre.

TRISTE FJES: Tirsdag ettermiddag var det bare plankehauger igjen av Kåres vei barnepark, til stor sorg for Øystein Strømme med Isack (2 1/2 år) og Irene Hussmann med Anneli (4 1/2 år) og Norah (6 måneder). FOTO: AINA MOBERG

KARLSRUD: – Firmaet som utfører arbeidene på Lambertseterbanen skal ha sin riggplass der, forteller eiendomsansvarlig Erik Ølness i Omsorgbygg.

Det er altså grunnen til at det lille røde huset, sklien og alle lekeapparatene ble til pinneved akkurat denne uken.

LES OGSÅ:

Vil stenge boligvei for biler

Kåres vei stenges

Naturpark

– Parken i Kåres vei har ikke vært i drift siden 2007, og hadde hverken vann eller avløp. Det var ingen grunn til å beholde den. Uansett skal alle gamle parker rives og lekeapparatene demonteres. Vi kan ikke ha de stående uten tilsyn, sier Ølness.

Selv om parken nå er historie, lover Ølness at både den og det lille skogholtet skal istandsettes etter at arbeidet med T-banen er ferdig.

– Det er regulert til friområde og blir naturpark, sier han.

LES NYHETER OG SPORT FRA BYDEL NORDSTRAND HER

Viktig møtested

Barneparken har i flere år vært en kjær lekeplass for nabolagets barn. Foreldre har malt over tagging, plukket søppel og hundebæsj, pensjonister har kost seg med kaffe i sola.

– Et viktig møtested som har gitt oss et tryggere nabolag, sier Øystein Strømme.

Han hadde håpet å få istand et samarbeid mellom beboere og bydelen for å holde barneparken vedlike også i fremtiden.

Slik blir det altså ikke. Noe Irene Hussmann også synes er synd.

– Det er fint med naturpark, men det blir ikke det samme uten lekeapparatene. Dessuten skal jo en del av skogholtet bli snuplass for biler når Kåres vei stenges for gjennomkjøring. Dette er rett og slett bare en trist dag for nabolaget, sier hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.