RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her gikk drapsmannen, mener politiet


Her, i denne garasjen ble Vegard Bjerck funnet drept.
Her, i denne garasjen ble Vegard Bjerck funnet drept. Foto: FOTO: ALEXANDER SYNSTAD
Mandag startet rettsaken i Skøyendrapet-saken. Tirsdag formiddag var drapsstedet beleiret av et stort pressekorps som fulgte befaringen i garasjen i Hofftunet.

SKØYEN/HOFF: 18.desember 2008 ble Vegard Bjerck drept med kniv i garasjeanlegget på Hofftunet. Mandag startet rettssaken mot den drapstiltalte 44-åringen.

Del på Facebook

Tirsdag formiddag var retten samlet til befaring i garasjeanlegget og i boligsameiet. Her ville politier vise ruten det mener den drapssiktede tok etter at Bjerck ble knivstukket.

Politibetjent Knut Moen viste retten garasjen, og guidet følget gjennom anlegget og ut. Politiet ville vise hva det mener skjedde i tiden etter at Bjerck ble drept med 11 knivstikk.

Mange naboer er kalt inn

For påtalemyndigheten er det viktig å vise hvordan garasjeanslegget ser ut. Det er mange fra området som er kalt inn som vitner i saken.

Statsadvokat Svein Holden mener det er viktig at retten får se hvordan bevegelsene var i det aktuelle tidsrommet.

Stor interesse rundt saken

Da rettssaken startet i Oslo tingrett mandag, erklærte tiltalte seg ikke skyldig i tiltalen på forsettelig drap. Saken har side drapet skjedde fått stor oppmerksomhet i media.

Tirsdag formiddag formiddag fulgte et tyvetalls mediefolk befaringen. Den tiltalte ble fulgt av poltibetjenter gjennom befaringsruten.

Han framsto som rolig og avbalansert under befaringen.

Tiltalte har ikke alibi

Aktoratet bygger sin sak på fire hovedbevis. Den tiltalte har innrømmet å ripet opp biler som hevn for feilparkeringer.

Frustrert over dobbel- og feilparkeringer ripet han opp lakken på bilene som hevn.

Aktoratet mener den tiltalte ble oppdaget av drapsofferet da han ripet opp biler. Det mener aktoratet utløste drapet. Aktoratet mener også tiltale ikke har alibi for da drapet skjedde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere