RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her har alle en venn!


Bli med-dansen hørte med på fredagens kick-off i skolegården. Arrangementet var et mobbeforebyggende tiltak etter PALS-modellen.
Bli med-dansen hørte med på fredagens kick-off i skolegården. Arrangementet var et mobbeforebyggende tiltak etter PALS-modellen. Foto: Foto: Knut Sture Myra
De tjuvstartet startet feiringen for to uker siden og feirer fortsatt, elevene ved 50-årsjubilerende Nøklevann skole.

NØKLEVANN/BØLER: – Det beste er at alle har en venn, sa tredjeklassingene om skolen sin da Nordstrands Blad var innom den store jubileumskonserten i Bøler kirke tirsdag kveld.

Konserten i en stappfull kirke er bare ett av mange arrangementer skolen har for å feire sine første 50 år.

Se stort bildegalleri her! Nøklevann skole feirer 50 år

Arrangementer i to uker

Festen startet med popkonsert i gymsalen torsdag 24. oktober. Det fortsatte med kick-off i skolegården forrige fredag og det store jubileumsarrangement i kirken på tirsdag. Torsdag kveld denne uken er  det festforestilling i gymsalen, og fredag avsluttes det hele med lekelandbesøk. 

Jubileumskonserten og utstillingen i Bøler kirke fylte kirkerommet til randen. Foajeen i kirken var prydet med bilder og avisutklipp som viste skolens historie gjennom 50 år.

Inne i kirkerommet var den ene veggen dekorert med en jubileumsduk, laget av tekstilkunstner Kristine Fornes og elever fra fjerde klasse. Motivene på duken var hentet fra skolegårdens utemiljø og skoleveien, mens barna hadde tegnet forskjellige dyrespor, statuer og folk i bevegelse.

Også Prinsdal skole feirer jubileum i disse dager. Les også: Fra utedo og hytter til dagens skoleliv

Stolt rektor

Jan Baumann har vært rektor siden 1994, og er svært stolt av sine 416 elever. 

– Kunnskap, trygghet og trivsel er mottoet vårt, og i anledning jubileet har alle barna avgitt signerte håndavtrykk på plakater som er hengt opp på skolen. Håndavtrykket er stopptegnet mot mobbing, og skal gjenspeile ansvar, omsorg og respekt, sier Baumann til Nordstrands Blad.

Han understreker at også beliggenheten til skolen er med på å gi barna trygge omgivelser.

Nøklevann skole er omgitt av Østmarkas natur, og elevene kan gå på ski, eller for den saks skyld plukke blåbær i frikvarteret, forteller rektor.

Sjarmert i senk

Jubileumskonserten ble innledet med sang av konferansierene Randi Bronken og Jon Tomas Køber, som begge er lærere ved skolen.

Deretter sjarmerte skolekoret publikum i senk med herlige barnesanger, og klasse 6B ga oss en formidabel danseopplevelse.

Tidligere medlemmer av Nøklevann skoles pikekor og dirigent Per Skjølsvik hadde for anledningen kommet sammen etter 20 år. Fremførelsen var upåklagelig. Kanskje ikke så rart: Pikekoret var i sin tid et av Norges beste kor. I 1995 ble de Norgesmestere, og vant konkurransen ”Fem på” i NRK.

På konserten stilte de i de blå fløyelskjolene som i sin tid ble designet av kunstneren Ernst Magne Johansen. Han bodde i kunstnerboligene på Bøler og kordraktene ble tatt i bruk våren 1967.

I andre halvdel av programmet fikk vi musikk fra ”Trollmannen fra Oz” og ”Flåklypa”, framført av Bøler- og Nøklevann musikkorps. Også musikalske fedre bidro med musikkinnslag, før det hele ble avsluttet med et fellesnummer.

Fellesdans i skolegården

På det store arrangementet i skolegården fredag, var alle elevene samlet til dans. Så var det da også et mobbeforebyggende arrangement etter PALS-metoden – med bli med-dansen og ballongslipp. 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere