*Nettavisen* Nyheter.

Her har privatpersoner dumpet møbler og personlige dokumenter

ULOVLIG: I Mortensrudveien ved Shell-stasjonen har det i løpet av det siste året blitt dumpet mer og mer privat søppel. Foto: Foto: Aina Moberg

Private dokumenter, møbler, klær og bygningsartikler er det siste halvåret ulovlig dumpet i Mortensrudveien ved E6. Nå skal det ryddes opp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Skattekort: Høyrepolitiker Arild Andersson har funnet private papirer, blant annet skattekort blant søppelet. Foto: Aina Moberg

MORTENSRUD: – Her er det noen som bør ha veldig, veldig dårlig samvittighet, sier Arild Andersson, nestleder i Bydel Søndre Nordstrands miljø- og tekniske komite.


Sist onsdag var han på stedet sammen med Nordstrands Blad.

Blant sofaer, toaletter, kofferter, kasser, stoler og leker, fant han en rekke personlige dokumenter, blant annet skattekort og skolepapirer som tilhører en person i nærmiljøet.

– Det må bli en slutt på dette. Søppelet må vekk. Vi kan ikke bare sitte stille og se på at folk dumper hele sin private husholdning langs veien. Det bare baller på seg for hver dag som går, sier høyrepolitikeren.

Les også: Søppel dumpet i Stenbråtveien

Kommer i nattemørket

Han forteller at det hele startet med at byggeavfall ble liggende på området vis a vis Shell-stasjonen.

– Det tok noen som en invitt til at her kunne man legge fra seg søppelet sitt. Nå ser det ut som folk kommer med lastebil i nattemørket og bare tipper ut det de vil kvitte seg med, sier Arild Anderssson.

Han synes det er utrolig at noen i det hele tatt bare tar seg til rette på denne måten.

– Det er bare 500 meter til Grønmo, men noen synes altså det er mer bekvemt å slippe og sortere søppelet sitt, sier han.

Hvem har ansvaret?

Helt siden august i fjor har han derfor engasjert seg i å få fjernet søppelet og stengt plassen. Han har tatt opp saken både i komiteen og i bydelsutvalget, senest like før jul.

På et møte 21. november gikk han på talerstolen og fortalte at den private eieren skulle rydde området innen 25. november.

– Men det skjedde jo ingen ting selv om jeg vet at bydels-administrasjonen jobber med saken og har tatt god kontakt med Bymiljøetaten, sier han.

– Problemet er at det er usikkerhet om hvem som egentlig har ansvaret for å rydde opp, kommunen, Statens vegvesen eller den private eieren av tomten, legger han til.

Les også: Dumpet søppel ulovlig 250 meter fra miljøstasjon

Ikke vår oppgave

Men nå er man kommet til enighet. Containerne til innsamling av glass ble nylig fjernet fra området. Og da Nordstrands Blad mandag tok kontakt med Bymiljøetaten, får vi til svar at saken nå er løst.

– Søppelet ligger ved rampa til Statens vegvesen, så det er de som har ansvaret for «sidearealet» selv om det er privat grunn, sier Odd Bratteberg, pressetalsmann i Bymiljøetaten.

Han sier saken har versert frem og tilbake en stund.

– Og fredag påtok Statens vegvesen seg ansvaret for å fjerne søppelet og sette opp sperring langs rampa, sier Bratteberg.

Det bekrefter overingeniør Olaf Mathiesen.

– Dette er egentlig ikke vår oppgave, men vi har gitt entreprenøren beskjed om å rydde så snart som mulig denne uken. Deretter blir det satt opp betongklosser slik at det ikke lenger blir mulig å kjøre inn med lastebil og tippe søppelet sitt her, sier Mathisen.

Arild Andersson jubler når vi overbringer svaret fra Bymiljøetaten og Statens vegvesen.

– Rett og slett bare kjempebra, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.