RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fra Bygdøy og ut i Bestumkilen med småbåter som nærmeste nabo mot E18 håper roerne å kunne få trene seg opptil å bli medaljehåp. FOTO: ANDERS JØRSTAD
Fra Bygdøy og ut i Bestumkilen med småbåter som nærmeste nabo mot E18 håper roerne å kunne få trene seg opptil å bli medaljehåp. FOTO: ANDERS JØRSTAD

Her kan det bli ro-bane

Olaf Tufte har akkurat kommet hjem med gull i roing fra OL i Beijing. Nå ønsker Oslo roklubb seg konkurransebane langs Bestumkilen

OSLO: Det er i forbindelse med reguleringsplanen for Bestumkilen at roklubben ønsker en proff robane med riktige markeringer mellom banene, samt start og stoppesone.

Med Olaf Tufte som en av Norges få gullvinnere fra Beijing-OL, mener lederen av Oslo roklubb, Jon Walter, at breddeidretten bø får en lokal arena.

I dag ligger ikke forholdene til rette for oss. Markeringene som skiller robane fra annen båttrafikk er dårlige og lite synlige, og det finnes heller ikke noe baneskille mellom hver bane, noe som gjør at roerne har vanskeligheter med å holde kursen, ettersom dem sitter mot kjøreretningen, forklarer Walter.

Sjøkrig

En langvarig arealkonflikt mellom roere og båteiere har gjort at plan- og bygningsetaten nå har utarbeidet to alternative forslag for å skille de to brukergruppene. Ved alternativ 1 vil robanen være 1100 lang og strekke seg fra lengst inne i Bestumkilen ved Hoffselva og ut til Killingen. For å etablere denne banen kreves noe utgraving innerst i Bestumkilen, som vil medføre at enkelte båtplasser og brygger må fjernes.

Ved alternativ 2 innskrenkes banen til 750 meter, og start- og målområdet plasseres et godt stykke unna landområdene. Plan- og bygningskomiteen i Bydel Frogner mener i sin uttalelse om saken at alternativ 2 anses som mest mulig gjennomførbart med tanke på arealknipen i området.

Trenger minimum

Ettersom en regattabane er 2000 meter lang, mener Walter at en 1100-meters bane bør være et minimum. Og overfor ungdomsklassene vil denne lengden være midt i blinken, mener han.

Mangelen på ordentlige robaner i Oslo gjør at en del lokale klubber bruker Bogstadvannet som treningsarena. Med all båttrafikken i fjorden, er det vanskelig å drive med roing uten klare avgrensede spesialområder. Bestumkilen er med sin beliggenhet ypperlig som roarena om forholdene legges til rette, og det er mange som har etterlyst en slik bane her, forteller Walter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere