RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her kan det bli store penger!


 
 
Hva kan du om Oslo? I dag kan du vinne Flaxlodd! ...du må bare svare på tre spørsmål.

LUKE NUMMER 6:

Det er den sjette dagen i desember og du kan åpne den sjette luka i julekalenderen. Svarer du riktig på disse spørsmålene kan det være at det er du som får skrape dagens premie, som er fem Flaxlodd. Og hvem vet. Det kan bli store penger av slikt!

Flaxlodd

 


Brukerbetingelser: http://dittoslo.no/diverse/brukerbetingelser-1.6451098

 

Riktige svar 5. desember:

Spørsmål 1: Det kongelige slott i Oslo er kongens hovedresidens. Med gateadresse Drammensveien 1 frem til 2006, da det ble bestemt å heller gjøre stas på landets kanskje største dikter, og ikke en provinsby langs E18. Dermed havnet slottet i Henrik Ibsens gate. Postadressen er rtiktignok Det kongelige slott, 0010 Oslo, dersom du skulle ønske å skrive snail mail til Harald V en gang. Men vi spurte om året slottet stod ferdig, og da er riktig svar 1849. Arkitekt var Hans Ditlev Franciscus von Linstow. (Og i 1849 var det kong Oscar I som regjerte Norge).

Spørsmål 2: Riktig svar er Gamle Aker kirke, som faktisk er den eldste stående bygningen i det nåværende Oslo, med adresse Akersbakken 26 og ligger ved Telthusbakken. I dag er den sognekirke for Gamle Aker menighet (opprettet i 1861). Kirken er nevnt allerede i 1080 som fylkeskirke for jarledømmet Vingulsmark. Oslo Byleksikon mener det er denne kirken som står den dag i dag, og at den kan være reist av Olav Kyrre. Andre mener den er noe yngre, men den stammer i alle fall senest fra 1100-tallet. Og det er da jammen gammelt nok.

Spørsmål 3: Bjørnstjerne Bjørnsons plass har bare ett gatenummer, nemlig nummer 1, og her er det Fjernsynshuset tilhørende selveste Norsk Rikskringkasting (kjent under forkortelsen NRK) somholder til.

Vinneren av et Bezzerwizzer-spill er Kristian Woxmyhr fra Kristiansand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere