RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her kan det komme pol


HER? Vinmonopolet søker om leie av lokaler sentralt på Mortensrud.
HER? Vinmonopolet søker om leie av lokaler sentralt på Mortensrud. Foto: Foto: Øystein Dahl Johansen
Forutsatt at det er ledige lokaler og Oslo kommune godkjenner det kan det allerede på senhøsten åpne nytt Vinmonopol på Mortensrud.

MORTENSRUD: Vinmonopolet søker nå etter lokaler for etablering av butikk sentralt på Mortensrud.

Behovet er på rundt 400 kvadratmeter, og Vinmonopolet legger blant annet vekt på beliggenhet i forhold til handel og god publikumstilkomst.

– Vi gjør til enhver tid vudering av steder i Oslo som er store nok for et Vinmonopol. Det er et ønske om at vi skal åpne flere butikker i Oslo og disse må vi legge på steder hvor det er natulig, på steder som har en viss befolkning, handelsstørrelse, god kommunnikasjon og parkering, sier pressesjef Jens Nordahl i Vinmonopolet.

Les også: Sjekk badetemperturene på en strand nær deg!

Vanskelig å finne lokaler

I Oslo er det vanskelig å finne lokaler og Vinmonopolet er på utkikk flere steder, blant annet på Vinderen, Carl Berner og Ensjø, uten at de har søkt så aktivt etter lokaler som de nå gjør på Mortensrud.

– Det er trangt om plassen i Oslo. Byen vokser kraftig med rundt 15.000 mennesker hvert år. På landsbasis har vi 15.000 innbyggere for hvert pol, så det burde tilsi at vi åpner ett nytt pol i Oslo hvert år. Nå åpner vi et nytt pol annenhvert år, sier Nordahl.

Naturlig handelssentrum

Hvis Vinmonoplolet får napp på lokaler på Mortensrud og kommunen kommer med sin velsignelse kan i beste fall Vinmonopolet åpne mot slutten av 2013.

– Mortensrud er et fint og naturlig handelssentrum hvor mange bransjer er representert. Det er gode kommunikasjonsforhold og det bor en del folk der. Jeg håper vi får lokaler på Mortensrud og kan, hvis alt går medstrøms, åpne før jul. Men det er alt for tidlig å gi noen garantier nå, i verste fall får vi ikke tilbud om lokaler, sier Nordahl.

Les også: Fikk ikke penger – ville drikke Nav-ansatts blod

Attraktiv leietaker

Olav Thon gruppen er kjent med at Vinmonopolet leter etter lokaler på Mortensrud, men vil verken bekrefte eller avkrefte om de er i dialog med selskapet.

– Generelt er Vinmonopolet en svært attraktiv leietaker på kjøpesenteret og vil bety mye for senteret og bydelen, sier eiendomssjef Marit Bjerke i Olav Thon gruppen.

Profier As, som står for utleie på Mortensrud torg , har ikke svart på Nordstrands Blads henvendelse.


Les også:

Her kan de komme seks nye blokker

Advarer mot steinleggere

Politihund fant innbruddstyvene

Her vil bydelen huse flyktninger

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere