RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her kan det komme seks nye blokker


Olaf Helsets vei 5: På denne parkeringsplassen på Skullerud planlegges nå seks boligblokker.
Olaf Helsets vei 5: På denne parkeringsplassen på Skullerud planlegges nå seks boligblokker. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen
På den store parkeringsplassen ved Skullerud t-banestasjon foreslås nå boligblokker på opptil syv etasjer.

SKULLERUD: Kollektivknutepunktet Skullerud er gjenstand for en storstilt utbygging, og nå er planforslaget for Olaf Helsets vei 5 lagt ut på offentlig ettersyn.


Tomten ønskes omregulert til boligbebyggelse, fordelt på seks sammenhengende blokker. Bebyggelsen er lagt langs østsiden, for å få mest mulig uteareale mot vest og maksimere avstanden til høyspentledningene.

Forslaget gjelder parkeringsplassen mellom t-banelinjen og det store næringsbygget som blant annet huser Oslo Voksenopplæring, Eniro og Skullerud sportssenter.

Ingen «skyskraper»

Høyden varierer fra fem til syv etasjer, pluss parkeringskjeller, hvor den høyeste blokken er tegnet inn nærmest veien.

I et tidligere forslag var det foreslått et signalbygg på 15 etasjer. Dette møtte motbør hos bydelen og Plan- og bygningsetaten, og er nå moderert.

– Planforslaget er bearbeidet, og fremstår nå som mer tilpasset omgivelsene. For å balansere boligbebyggelsen mot næringsbebyggelsen på denne siden av t-banen er bebyggelsen på det høyeste syv etasjer, med variasjoner ned til fem-seks etasjer. Den langstrakte bygningskroppen får variasjoner vertikalt og horisontalt for å bryte opp volumet, kan man lese i sakspapirene.

LES OGSÅ: Vil ikke ha skyskraper på Skullerud

Ny barnehage?

Det foreslås ikke næringslokaler i tilknytning til boligene. Derimot opplyser forslagsstiller at de ved behov kan stille til rådighet lokaler eller tomt til en barnehage.

– Det er et bygg nord for planområdet som kan benyttes som midlertidig barnehage, samt tomt med store utearealer i nordøst som kan egne seg, står det i planforslaget.

Felix Arkitekter, som også har tegnet Skullerud Torg, har utarbeidet forslaget på vegne av Axer Eiendom.
Høringsfrist er 5. august i år. Plan- og bygningsetaten anbefaler det nye utbyggingsforslaget.

LES OGSÅ: Ny kafé, sushi og matbutikk på Skullerud

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere