RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her kan du se Nordstrandsvotten!

To vinnere er kåret i Bekkelaget og Nordstrand husflidslags vottekonkurranse.

BEKKELAGET/NORDSTRAND: Norges Husflidslag har 100-årsjubileum i år. I den anledning inviterte Bekkelaget og Nordstrand husflidslag til en vottekonkurranse - utfordringen var å lage "Nordstrandsvotten".

Votten kunne lages i valgfri teknikk, men den skulle ha en utforming eller et motiv knyttet til Nordstrand bydel.

– En kuriositet var at en av innsenderne var fra Lillehammer. Hun besøkte Bekkelaget Nordstrand husflidslag for å hente inspirasjon, handle og for å se på de konkurrerende vottene, forteller Anne Haakonsrud.

Helleristninger vant frem

23 forslag ble vurdert, og det ble dømt i to klasser. En fagjury bestående av Charlotte Strømsnes, nylig avgått leder i Østensjø husflidslag, og Trine Thun, innehaver av Mormors garn på Brattlikollen, dømte i én klasse. Denne juryen la vekt på motiv, utførelse og bruksnytte.

Vinneren ble "Helleristning" av Anna Marie Knudsen, en vott med motiv fra helleristningene på Sjømannsskolen.

Begrunnelsen fra juryen lød som følger: "God passform - artig tommel. Historisk motiv med runer, som representerer bydelen. Designer har lagt arbeid i votten, fin farge til historien. Samtidig kan flere farger anvendes. Strikkeren hadde også vist kreativitet."

Folkestemmen

En folkejury bestående av 113 besøkende på Bekkelaget Nordstrand husflidslags vårmarked kåret også en vinner.

Votten "Høstutsyn fra Ljabrutrikken" av Anna Marie Knudsen fra Åssiden terrasse vant med 17 stemmer.

På en god andreplass kom votten "Bølgene på Nordstranda, stranda bydelen har fått navnet sitt fra" av Hedda Haga fra Bekkelaget med 16 stemmer. Vinnerne i begge klassene ble premiert med et gavekort på kroner 500 fra Mormors garn. Alle vottene blir stilt ut i Mormors garn på Brattlikollen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere