*Nettavisen* Nyheter.

Her kan kvadratmeteren koste 134.000 kroner

PÅ MARKEDET: Hytte nummer 82 på Bleikøya er 28 kvadratmeter og ligger ute til en prisantydning til 3,5 millioner kroner. Foto: Alle foto: Eie

Det siste tiåret har prisene på Oslo-hytter steget betraktelig. Kvadratmeterprisen på en hytte i Indre Oslofjord har vært oppe i 134.000 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

MIDT I SMØRØYET: Hytte nummer 82 på Bleikøya har en kvadratmeterpris på 125.000 kroner, men ligger rett ved vannet og har egen båtplass.

Klikk på bildet for å forstørre.

DRØMMEHYTTA: Har du 25 millioner kroner å bruke på fritidsbolig kan Villa Bris på Heggholmen i Oslofjorden være noe for deg.

Klikk på bildet for å forstørre.

LINDØYA: 3,6 millioner koster denne hytten på 39 m2. Hytten ligger i første rekke ved vannet.

OSLO: I skrivende stund er det syv fritidsboliger til salgs i Oslo. Seks av disse ligger i Oslofjorden, én er i Nordmarka.

LES OGSÅ: Her kommer 65 nye leiligheter

Kvadratmeterprisen varierer 67.000 kroner til 125.000 kroner, og det er liten tvil om at boligene i Oslofjorden har den stiveste prisen.

Marius Berger, megler i Eie, har solgt fritidsboliger i Oslo i en årrekke. Han kan fortelle at mye har skjedd i dette markedet siden han solgte sin første oslofjordhytte i 2003.

– På den tiden kostet disse hyttene under en million kroner, forteller Berger som aldri hadde besøkt Oslo-øyene da han skulle selge sin første hytte her. Den lå på Nakholmen.

Da folk fikk øynene opp for hytte-Oslo

– Da jeg kom dit var det som en ny verden åpenbarte seg. Det var jo himmelrike. Jeg tenkte at her må det være muligheter for gode salg, sier megleren.

Han tok en råsjanse og satt en høy prisantydning. Prisen endte på 2,525 millioner kroner.

– Siden har markedet snudd helt om, forteller Berger og legger til at det finnes hytter her ute som har hatt kvadratmeterpris på 134.00 kroner.

– Folk har sett hva Oslofjorden har å by på og hvor praktisk det er å ha hytte ti minutter fra Oslo sentrum. Det er en trend, folk vil ikke bruke masse tid på å komme seg til hytta, sier Berger.

LES OGSÅ: Naboer stoppet ulovlig byggeprosjekt

Hytter på retur

Med finanskrisen i 2007 fikk hyttemarkedet seg en knekk.

– I trange tider er det luksusen vi kniper igjen på. Da blir sekundærboliger nedprioritert. Det har vi merket, både i hyttemarkedet ved sjøen og på fjellet. Kanskje særlig på fjellet. Men nå ser vi en oppsving på fjellet. Jeg synes også at jeg merker økt interesse for sjøhyttene sammenliknet med i fjor. Og det er jo veldig tidlig i sesongen ennå, sier Berger.

– Hva er det mest attraktive hytteområdet i Oslo?

– Av øyene i indre Oslofjord, Nakholmen, Bleikøya, Lindøya og Heggholmen, så er nok Heggholmen det gjeveste. Det er helt utrolig flott der, sier Berger.

Så er også prisene der etter. Den mest desidert mest eksklusive «hytten» du får kjøpt for tiden er Villa Bris på Heggholmen. Prislappen er 25 millioner kroner.

LES OGSÅ: 8,6 millioner for halv tomannsbolig

Beliggenhet er alt

Prisen du får for din oslofjordhytte, handler mye nærhet til vannet.

– Beliggenheten er helt avgjørende. Førsterekkehus får en langt høyere pris. I fjor solgte jeg et førsterekkehus på Bleikøya til 3,7 millioner kroner, sier Marius Berger.

Andre populære hytteområder i nærheten av Oslo er vestsiden av Nesodden og Hallangspollen nord for Drøbak.

LES OGSÅ:

Bølers skamplett blir moderne omsorgsboliger

– Det råeste salget på Løkka på lenge!

Så mye steg din bolig i pris i mars

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.