*Nettavisen* Nyheter.

Her kan markagrensen bli flyttet

Ut av Marka: Plan- og bygningsetaten har tanker om å justere markagrensen fire steder i Søndre Nordstrand mot Østmarka. Ett av områdene er Li på Klemetsrud. Her kan det bl.a. bli gravlund. Foto: FOTO: Arne Vidar Jenssen

Å foreslå å «spise» av Marka, har i alle år nærmest vært som å be om bråk. Nå vil Plan- og bygningsetaten foreta justeringer mot Østmarka.

SKULLERUD/STENSRUD: Allerede 18. mai varslet Plan- og bygningsetaten (PBE) at de hadde satt igang planarbeid med sikte på en mulig endring av markagrensen fire steder i Søndre Nordstrand. Bare tre dager senere trakk de varselet. Men nå kommer det opp igjen. Det er knyttet til planarbeidet for Gjersrud/Stensrud.

Fire mot et

Hensikten med endringen forklarer PBE er å vurdere et makeskifte mellom Stensrudåsen og fire mindre områder mot Østmarka. De fire er Smeden øst for E6 sør for Skulleruddumpa mot Dal, Li nord for Klemetsrud skole , Lysopp/Åsheim langs Enebakk veien sør for Godheim og Fredheim øst for Stensrudtjern.

Flere formål

Det er flere formål PBE ser for seg med de fire områdene som de altså vil flytte ut av markasonen. Det nevnes gravlund, idrettsanlegg, bussgate, gang- og sykkelvei og eventuell boligbygging.

LES OGSÅ: LEDER: «Marka må ikke være hellig»

Gravlunder

Både på Smeden og Li er gravlund nevnt. Med dette plukkes riktig gamle planer opp av skuffen. For begge disse har tidligere vært nevnt som supplement til Klemetsrud gravlund.

LES OGSÅ: Vil ha OL til Søndre Nordstrand og åpne for bygging i marka

Busstrasé

Over Li tenkes det også en busstrasé og vei for å binde Klemetsrud sammen med Dal og Brenna mot Skullerud. Også Smeden kommer inn i dette bildet.

Når det gjelder de to områdene øst for Enebakkveien har de foreløpig udefinert bruksformål.

Stensrudåsen

Etter at PBE varslet plan for Gjersrud/Stensrud for halvannet år siden, kom det ønsker om å bevare deler av Stensrudåsen som friområde, og det foreslås derfor nå å få markastatus.

Merknader

På grunn av sommerferie er tidsfristen for å komme med merknader til justeringer satt til 24. august.

LES OGSÅ:

– I 2050 er Kolbotn en del av Oslo

Oslo kommune: – Vi rekker å bygge bolig til alle

LEDER: «Hvor skal folk i Oslo bo?»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.