RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her kommer +'en


 
 
Garver Ytteborgsvei 91 og Stovner senter 14 A skal bli Omsorg + boliger.

BYDEL STOVNER: Byrådet ønsker at alle bydelene i Oslo skal etablere Omsorg + boliger. Bydel Stovner er godt i gang med arbeidet. Planen er at Garver Ytteborgsvei 91 og Stovner Senter 14 A skal omgjøres til Omsorg + boliger. Begge stedene er tidligere trygdeboliger.

– Det er disse to stedene som passer best til Omsorg +, og det er disse to stedene som er enklest å gjøre om, sier bydelsutvalgets leder, Karl P. Olsen (Ap).

Trygt og sosialt

Omsorg + boliger skal være for dem som er fylt 67 år. Det finnes unntak i kravet dersom søker har ektefelle eller samboer som har fylt 60 år, eller at det er særskilte grunner som tilsier at en søker skal få tildelt Omsorg + bolig, som sykdom. Boligene er for dem som har nedsatt funksjonsevne, eller som trenger litt ekstra hjelp i hverdagen, men som likevel kan klare å bo for seg selv. Boligene lokaliseres i et bygg hvor det skal være døgnbemannet resepsjon, kafeteria og aktivitetssenter. På den måten vil beboerne ha hjelp 24 timer i døgnet, de kan bo trygt og de kan oppleve mye moro og sosial glede.

Godt tilpasset

– Det er Garver Ytteborgsvei 91 og Stovner Senter 14 A som er mest tilpasset til formålet. Garver Ytteborgsvei trenger noe ombygging, men ikke all verden. På Stovner senter trengs det derimot litt mer ombygging, sier Olsen. Han forteller det gamle Stovner sykehjem også hadde vært ypperlig som Omsorg +.

– Men nå skal det foreløpig være avlastningssykehjem. Kanskje vi kan gjøre noe der senere, sier Olsen.

Garver Ytteborgsvei har i dag 55 boliger. Her må badene oppgraderes noe og det må tilrettelegges enda bedre for rullestolbrukere.

Det er 48 leiligheter i Stovner senter 14, og det er allerede servicearealer i bygget. Likevel må det en litt større ombygging til her.

– Dette er det vi ønsker og vi håper nå byrådsavdelingen vil godkjenne forslagene, sier Olsen.

 

Les også om muligheten for Omsorg + I Øivindsvei.

Les også: Omsorg + skal være ferdig i 2011.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere