Her kommer 130 nye leiligheter i hjertet av Lambertseter

CECILIE THORESENS VEI 12: Illustrasjonen viser planene Obos har for tomten vis-à-vis senteret. Et bolig- og næringsprosjekt i to deler, men næring i første etasje og boliger i separate blokker over, ønskes oppført. Næringsetasjen skal også skape basen for uterom for leilighetsbyggene.

CECILIE THORESENS VEI 12: Illustrasjonen viser planene Obos har for tomten vis-à-vis senteret. Et bolig- og næringsprosjekt i to deler, men næring i første etasje og boliger i separate blokker over, ønskes oppført. Næringsetasjen skal også skape basen for uterom for leilighetsbyggene. Foto: Illustrasjon: EVE-image/Dyrvik Arkitekter AS

Vis-à-vis det nye senteret på Lambertseter planlegges leilighetsblokker i opp til åtte etasjer.

SOLKOLLEN: Det planlagte næring- og leilighetsbygget vender mot friområdet Solkollen. Foto: Kristin Trosvik

LAMBERTSETER: Tomten starter her ved Cecilie Thoresens vei. Foto: Kristin Trosvik

LAMBERTSETER: En planbeskrivelse for Cecilie Thoresens vei 12 er utarbeidet av Dyrvik Arkitekter AS for OBOS forretningsbygg.

LES OGSÅ: Her er den nye Lambertseter-byen

– Denne saken er nå innlevert som komplett sak hos Plan- og bygningsetaten (PBE), forteller Åge Pettersen i Obos.

Tomten, som ligger ovenfor «det nye» Lambertseter senter, er i dag regulert til parkering. I dag brukes området som riggtomt i forbindelse med rehabilitering av T-banen. Dette arbeidet avsluttes i september.

Det har tidligere vært planlagt et «rådhus» for bydelsadministrasjonen på tomten. Disse planene er nå endret og Obos ønsker i stedet å bygge flere leiligheter. Det planlegges også næringsvirksomhet her.

– Forslaget er justert i henhold til siste politiske signaler for området. Vi har fått mange henvendelser fra lokale beboere som ønsker å flytte inn så raskt som mulig, sier Pettersen.

Leiligheter og næring

Dette er planforslaget:
- Cirka 130 leiligheter med god miks og primært med inngang fra øst (mot friområdet)
- Støyskjermet uteareal på lokk over 1. etasje samt balkonger/takterrasser
- 2700 kvm næring (ikke dagligvare/små forretninger)
- Justering av vei/kryss for å få inn egen ventefil midt på veien fra sør til senteret.
- Friområde mot sør

LES OGSÅ: Første skisse av Bergkrystallen Torg klar

6-8 etasjer

Prosjektet er organisert i to deler.

En høy 1. etasje benyttes til næringsformål og skaper en base for boligenes uteområder. Fra 2. etasje er bygningsvolumene inndelt i adskilte boligblokker, som med sine varierende former skaper ulike uterom på lokk over næringsetasjen.

Arealene på bakkeplan tenkes benyttet til utadrettede forretninger med atkomst fra Cecilie Thoresens vei. Det anbefales at Cecilie Thoresens vei innsnevres for å senke gjennomsnittshastigheten og samtidig omdefinere den til et gateløp. Et torg planlegges mellom de to delområdene.

Forslaget viser bygningsvolumer i 6-8 etasjer.

LES OGSÅ: "Alle" vil verne Lambertseter gård

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.