RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her kommer 65 nye leiligheter


FRA SØR: Slik ser man for seg at det «gamle» Lambertseter senter skal bli. Obos presiserer at dette er foreløpige skisser. Fasadeuttrykk, materialbruk med mer er ikke endelig. Grønne takhager på dekket over 1. etasje er ikke inntegnet.
FRA SØR: Slik ser man for seg at det «gamle» Lambertseter senter skal bli. Obos presiserer at dette er foreløpige skisser. Fasadeuttrykk, materialbruk med mer er ikke endelig. Grønne takhager på dekket over 1. etasje er ikke inntegnet. Foto: Begge skisser: Hille Melbye Arkitekter AS
Obos sender i disse dager søknad om omregulering for nye Lambertseter senter sør til Plan- og bygningsetaten.

LAMBERTSETER: – Vi skal søke omregulering. Søknaden sendes inn i mai, sier Kjell Bjørke i Obos Forretningsbygg og legger til at de håper på en rask behandling slik at byggeplanene snart kan settes i verk.

Planene for Lambertseter senter i Langbølgen 3-15 omhandler et boligbygg med næring i første etasje langs sporet ved Lambertseter T-banestasjon samt et kontorbygg mot Langbølgen.

I de opprinnelige tegningene var det planlagt tre blokker i 8, 7, og 6 etasjer.

Disse planene er endret. Nå legger utbygger, Obos Forretningsbygg, opp til én blokk med cirka 65 leiligheter. På taket over næringsarealene skal det opparbeides uteareal for beboerne.

Boligbygget vil ligge oppå en avlang første etasje med 1900 kvm næring. I 2. til 8. etasje blir det leiligheter i forskjellige størrelser. I tillegg kommer tre underetasjer med offentlig og privat parkering, tekniske rom, boder, avfallshåndtering og varemottak.

LES OGSÅ: Her kommer 130 nye leiligheter i hjertet av Lambertseter

Næring og kontor

Det er ikke klart ennå hvem som skal komme inn i første etasje. Men det er planer om å videreføre den næringen som er der i dag, med matbutikk, tannlegekontor, fysioterapi med mer.

Vendt mot Langbølgen, på den andre siden av glassgangen, kommer et avlangt kontorbygg. Bydelsadministrasjonen vil få tilbud om lokaler her.
Bygget blir fem etasjer høyt med en tilbaketrukket sjette etasje og skal ligge der det i dag er en parkeringsplass.

LES OGSÅ: Her er den nye Lambertseter-byen

Kiosken består

Planene ble presentert for lokalbefolkningen på et møte på Symra november i fjor.

Den gang ble det skissert at den nåværende Narvesen-kiosken skulle rives og legges i det nye næringsbygget. Det er nå ikke lenger planer om å rive Narvesen-kiosken.

Den gamle bygningsmassen mot T-banen skal derimot rives og det skal være åpne passasjer på begge sider av gamlesenteret, fra Skiferveien mot Lambertseterveien.

LES OGSÅ: Frykter ny høyblokk i 13 etasjer på Bergkrystallen

Nye møteplasser

Det skal reetableres nye torg og møteplasser, blant annet ønsker Obos å legge til rette for en ny kafé som vender ut mot et «urbant torg» mot Lambertseterveien.

På sødre torg ser man for seg et lokalt nærtorg med mulighet for leke og opphold.

Boligblokken i sør langs Skiferveien skal beholdes med næring i første etasje.

LES OGSÅ:

Naboer slår ring om nærbutikken på Munkelia

Naboer ønsker ikke 90 boliger her

Bakeren får bli på Munkelia

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere