RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her kommer det aktivitetspark


PLANOMRÅDET: Denne tomten ved fritidsklubben på Lambertseter skal bli en aktivitetspark. Foto: Kristin Trosvik
PLANOMRÅDET: Denne tomten ved fritidsklubben på Lambertseter skal bli en aktivitetspark. Foto: Kristin Trosvik
Bydelsutvalget på Nordstrand har besluttet å anlegge en natur- og aktivitetspark på Lambertseter. Håpet er at planene kan bli til virkelighet allerede i år.

LAMBERTSETER: Bydel Nordstrand har fått innvilget 800.000 kroner til å etablere en møteplass på Lambertseter. Bydelsutvalget har besluttet å bruke pengene til anlegge en natur- og aktivitetspark i området mellom parkeringsplassen i Langbølgen og Lambertseterveien.

LES OGSÅ: All tvil parkert

En arbeidsgrupper jobber nå med å utarbeide forslag til hva denne parken skal inneholde. Det skal være befaring på tomten 13. mars.

Tanker rundt parken

Det foreligger en prosjektskisse som er utarbeidet av Sundt & Thomassen. Skissen viser hvordan en kan utvikle området til et opplevelsesområde for flere brukergrupper.

LES OGSÅ: Hva skal skje med denne tomta?

Det tenkes å ta utgangspunkt i opparbeidet park, landskap og eksisterende vegetasjon og utvikle det til et område som blir et alternativ til innendørsaktiviteter, enten dette gjelder shopping, trening eller aktivitet i haller og tradisjonelle idrettsanlegg. Aktivitetsområdet kan ha opparbeidete stier, med barfotstier av forskjellige materialer, område for å sitte og hygge seg, område på toppen med bålplass og utendørs treningsapparater og stativer. Både skole og ungdomsklubb kan inviteres til å ta medansvar for beplanting og bruk av området.

Tufteparken

Et av forslagene som har kommet inn er fra Lasse Tufte som ivrer for såkalt street workout. Tufte etablerte Norges første utendørs treningspark i Asker, og nå ønsker han å ta konseptet til aktivitetsparken på Lambertseter.

Konseptet består av enkle metallkonstruksjoner til bruk for egenvektstrening.

Ungdommen skal med

Bydelsutvalget på Nordstrand hadde saken oppe til behandling i desember da det ble nedsatt en arbeidsgruppe. Leder for Nordstrand bydelsutvalg, Arve Edvardsen (H), sier at de er klare til å gå i gang med å anlegge parken så fort man har funnet ut hva den skal inneholde.

– Dette skal være et tilbud til uorganisert ungdom, sier Edvardsen som håper arbeidet kan begynne på vårparten.

Bydelsutvalgslederen forteller at det er viktig å ha ungdommen med på planleggingen. Derfor er det er to representanter fra Ungdomsrådet med i prosjektgruppen.

– Det er de som best vet hva ungdom ønsker seg og hva som kommer til å bli brukt. Det siste vi vil er å lage en park som ingen bruker, sier Edvardsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere