*Nettavisen* Nyheter.

Her kommer det hundrevis av nye boliger

FIN UTSIKT: Produksjonsleder Henrik Hedlevær (t.v.) fra Holmlia og prosjektleder Geir Johnsen med bakgrunn fra Abildsø på toppen av nybygget i Olav Helsets vei 1. I bakgrunnen sees «Lidl-tomten», som Stor-Oslo Prosjekt AS også skal bygge ut. ALLE FOTO: NINA SCHYBERG OLSEN

Rett ved kollektivterminalen på Skullerud er byggingen av 135 leiligheter godt i gang. Og flere skal det bli.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKULLERUD TORG: Utbygger håper dette blir et trivelig og nyttig møtested for nærmiljøet. ILLUSTRASJON: FELIX ARKITEKTER

Klikk på bildet for å forstørre.

TRANSFORMASJON: De nye boligene på Skullerud kommer i både nybygg og tidligere næringslokaler, som kontorbygget til venstre.

Klikk på bildet for å forstørre.

PÅ JOBB: Tarik El Idrissi fra Bogerud ville gjerne bodd på Skullerud Torg, men nøyer seg med å utføre rørleggerarbeider.

SKULLERUD: Det bråker og støver. Busser har fått midlertidige holdeplasser. Gamle bygninger er revet eller bygges om - og nye bygninger skyter opp av bakken.

Rundt kollektivterminalen på Skullerud er et kjedelig næringsområde i ferd med å utvikle seg til et boligfelt.

I løpet av de nærmeste seks-syv årene kan det bli bygget nærmere 600 nye boliger sentralt på Skullerud. Klikk her og se bildeserie av Skullerud-utbyggingen.

213 leiligheter

Stor-Oslo Prosjekt AS er allerede godt i gang med byggingen av trinn 1 og 2 av Skullerud Torg.

I Olav Helsets vei 1 blir det 135 leiligheter fordelt på tre bygg, med innflytting neste sommer.

På nyåret starter trolig byggingen av trinn 3 i Johan Scharffenbergsvei 75. Her blir det 78 leiligheter, også disse fordelt på tre bygg.

Høsten 2013 skal alt etter planen være ferdig. 213 leiligheter, 1400 kvadratmeter Rema-butikk, samt et torg med kafé og småbutikker som skal gi beboerne og andre i området et samlingssted.

– Vi er i forhandlinger med flere interessenter om publikumsrettet næring som vil aktivisere torget så det blir en sosial arena på Skullerud, sier prosjektleder Geir Johnsen.

Stor-Oslo Prosjekt AS ville i utgangspunktet også bygge omsorgsboliger på Skullerud, men kommunalt regelverk og motstand i Østensjø bydelsutvalg satte en stopper for dette.

Populært

De fleste leilighetene i trinn 1 og 2 er solgt, og Johnsen har tro på tilstrekkelig salg gjennom høsten så de snart kan starte byggingen av trinn 3.

– Det er bra driv i boligsalget nå, og vi har boliger for folk flest med kvaliteter du ikke finner andre steder på Skullerud, sier Johnsen.

Det er få store barnefamilier blant kjøperne, men de fleste andre grupper er representert, både eldre og førstegangsetablerere.

Geir Johnsen tar med seg Nordstrands Blad opp i toppen av det første nybygget. Utsikten er formidabel.

Her kan man skue utover hele bydelen og marka, såvel som nabotomter der det også kan bli bygget boliger i nærmeste fremtid.

På parkeringsplassen på den andre siden av t-banen planlegger en annen utbygger flere blokker, deriblant en høyblokk.

Langs t-banelinjen på den andre siden av krysset Olav Helsets vei/Johan Scharffenbergsvei skal næringslokaler forvandles til boliger og nye boligblokker bygges. Enda litt lenger ned i Johan Scharffenbergsvei skal Selvaag bygge rekkehus.

– I løpet av de nærmeste seks-syv årene kan det bli bygget 600 boliger her på Skullerud. Vi har holdt på siden høsten 2006, og det er spennende å følge transformasjonen, sier Johnsen.

Geir Johnsen er selv østkantgutt, og som prosjektleder synes han kombinasjonen rimelige tomtepriser og nærhet til både marka og kollektivtransport er optimal.

– Skullerud ligger ideelt til. Her er det fire busslinjer og t-bane. Med en ny, stor dagligvarebutikk trenger man ikke bil her, men vi har mer enn nok parkeringsplasser, sier Johnsen.

KLIKK HER OG SE BILDESERIE AV SKULLERUD I FORVANDLING

LES FLERE SAKER OM SKULLERUD-UTBYGGINGEN HER:

Bygger 135 boliger på Skullerud

Næring må vike for boliger

Får ikke miljøvennlig oppvarming likevel

Bygger ikke omsorgsboliger på Skullerud

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.