RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

POSITIV: Fraksjonsleder i Byutviklingskomitéen, Maren Malthe-Sørenssen (H) mener bygget er perfekt til studentleiligheter på grunn av sentral og rolig beliggenhet.
POSITIV: Fraksjonsleder i Byutviklingskomitéen, Maren Malthe-Sørenssen (H) mener bygget er perfekt til studentleiligheter på grunn av sentral og rolig beliggenhet. Foto: Foto: Anita Bakk Henriksen

Her kommer det leiligheter til 203 studenter

Det gamle kontorbygget i Sandakerveien 99 skal omgjøres til sårt trengte studentboliger med til sammen 101 enheter.

STORO: – For studentene blir dette et flott sted å bo med knappe 500 meter til BI, kun 100 meter til Storo i tillegg til kort avstand til pulserende Grünerløkka, sier fraksjonsleder i Byutviklingskomitéen, Maren Malthe- Sørenssen (H).

Kontorbygget skal bevares slik det nå står, men skal bygges ut med en eller muligens to ekstra etasjer.

Stor takterasse

– Vi ønsker som Studentskipnaden i Oslo at det kommer to ekstra etasjer. Da blir bygget like høyt som de andre byggene i nærheten og det ligger i planene en flott takterrasse slik at studentene får en skikkelig fin utsikt over byen, sier Malthe-Sørenssen.

Utbyggingen har fått litt blandet mottakelse fra naboene i Birch-reichenwalds gate, men fraksjonslederen forsikrer om at det ikke blir unødig støy fra takterrassen.

– Prosjektet ser veldig flott ut, og vi i Høyre ønsker å tillate to de to ekstra etasjene som SiO ber om, selv om plan- og bygningsetaten (PBE) bare vil tillate én ekstra etasje. Vi vil ta hensyn til naboene i Øst, som er bekymret for støy fra takterrassen, ved å be om en utforming som gjør at terrassen primært vender mot vest, sier Malthe- Sørenssen.

LES OGSÅ: Her kan det komme 350 nye studentboliger

En blanding av enheter

Utbyggingen er i tillegg et ledd i at Regjeringen ved kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen har uttalt at de fordeler 3/4 av midler til bygg av studentboliger i 2014 til pressområdene, fordi det er her behovet for studentboliger er størst.

Enheten blir en blanding av hybler, parleiligheter og kvartetter hvor fire enheter deler kjøkken, men har eget bad.

Det er ennå ikke klargjort når byggingen starter, men Malthe-Sørenssen understreker at det settes i gang så fort det endelige vedtaket er gjort av bystyret.


LES OGSÅ:

Stein bladde opp sju millioner for denne – nå må halvparten rives

Kroken på døra for bruktmarkedet på Grønland
 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere