RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

MANGLERUD: E6 mellom Manglerud og Bryn får nå én kilometer kollektivfelt på begge sider av veien. I tillegg skal av- og påkjøringer forbedres, som her ved Manglerud senter.
MANGLERUD: E6 mellom Manglerud og Bryn får nå én kilometer kollektivfelt på begge sider av veien. I tillegg skal av- og påkjøringer forbedres, som her ved Manglerud senter. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen

Her kommer det nytt kollektivfelt

Mellom Manglerud og Bryn starter nå arbeidene med nytt kollektivfelt og tryggere påkjøringsfelt.

BRYN/MANGLERUD: Beboere har lenge etterlyst tryggere påkjøringsfelt til E6, og etter en artikkel i Nordstrands Blad i fjor etablerte Statens Vegvesen påkjøringsfeltet ved Traktorveien som et akuttiltak.

Samtidig fortalte de om større prosjekter som var på gang, og nå starter disse arbeidene.

Tosidig kollektivfelt

På begge sider av E6 mellom Bryn og Manglerud skal det bygges kollektivfelt. Slik skal bussene komme raskere frem, men dette går på bekostning av dagens fortau langs E6/Ringveien.

Heretter må man bruke gang- og sykkelveien langs t-banen for å komme seg mellom Manglerud og Bryn, eller lokalveiene over Rognerud.

Det vil ifølge Statens Vegvesen også bli etablert en ny gang- og sykkelvei mellom Wetlesens vei og eksisterende gang- og sykkelveier ved Bryn senter.

LES OGSÅ: Skal gjøre det tryggere for fotgjengere i Østensjø

Tryggere påkjøringer

Også av- og påkjøringsfeltene skal utbedres og bli lengre.

– Vi vil fullføre det vi begynte på ved Traktorveien i fjor. Det kommer trafikkøy og avkjøringsfelt inn til Traktorveien, for her blokkeres trafikken i dag, sier byggeleder Flemming Jacobsen i Statens Vegvesen region øst.

Også påkjøringsfeltet ved Beiteveien/Manglerud senter skal bli lengre. Her blir det også ny busslomme og støttemur.

På Bryn er det ikke plass til et optimalt påkjøringsfelt vestover, men det vil bli noe bedre og lengre.

– Vi forlenger det litt inn mot Brynstunnelen. Her er det farlig i dag, og forhåpentligvis blir det litt bedre, sier Jacobsen.

Det kommer også nye støyskjermingstiltak på deler av E6-strekningen, i Østensjøveien og andre nærliggende veier.

LES OGSÅ: Vil forvandle Bryn senter

Nytt svingfelt

I Østensjøveien oppå Brynstunnelen skal det etableres et venstresvingfelt for de som skal fra Bryn senter østover mot Ryen.

– Med to felt her i Østensjøveien slipper man å vente på de som skal svinge. I dag kjører mange i sykkelfeltet, så nå blir det også tryggere for syklistene, sier Jacobsen.

For å få plass ofres fortauet på den ene siden. Gangfeltet flyttes mot Høyenhall t-bane.

LES OGSÅ: Vil flytte 70-bussen til nytt kollektivfelt på Ryen

Ferdig høsten 2015

Arbeidene starter i april og skal være ferdig høsten 2015.

Siden strekningen er en av de mest trafikkerte hovedveiene i landet holdes den åpen i hele byggeperioden. Det medfører endel anleggsarbeid på nattestid.

Fartsgrensen reduseres fra 70 til 50 kilometer i timen mens arbeidene pågår langs strekningen.

– Vi ber bilistene vise hensyn til mannskapet i veien. De er utsatt for stor risiko når de jobber så tett opp til trafikken. Vi oppfordrer alle til å kjøre forsiktig og respektere skiltingen, sier Jacobsen.

– I byggeperioden blir det litt trangere, og det i seg selv kan skape litt kø, men ved å utføre endel nattarbeid håper vi å ivare trafikksituasjonen best mulig på dagtid, sier Jacobsen.

– Vi har også valgt å ikke starte noen større gravearbeider før etter påske, sier byggelederen i region øst på vegne av Statens Vegvesen.

LES OGSÅ:

Nå er det buss for trikk på Nordstrand

Her vil McDonalds åpne ny restaurant

VIDEO: Her kjøres det på fortauet langs skoleveien

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere