*Nettavisen* Nyheter.

Her kommer kirken fra oven

Trond Løberg, Therese Andreassen, Anne-Kristin B. Bjåen og Torkild Michelsen fulgte spent med da deler av kirken ble løftet av bilen. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

I 28 år har man ventet på kirke på Bjørndal. Torsdag morgen begynte man demontering av gatekirken ved Domkirken, og i løpet av dagen var alle delene på plass på Bjørndal. Om tre uker skal den kunne tas i bruk.

Klikk på bildet for å forstørre.

Det var stor jubel da de første elementene av den nye Bjørndal kirke kom på plass. F.v.: Medlem av menighetsrådet Odd Seim, menighetsrådsleder Anne-Kristin B. Bjåen, sokneprest Trond Løberg, diakon Therese Andreassen, prest Alexander Colstrup og menighetsforvalter Torkild Michelsen Foto: Foto: Arne Vidar JEnssen

Klikk på bildet for å forstørre.

Det var høye løfte da modulene ble heist fra lastebilene til den ferdige grunnmuren. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Klikk på bildet for å forstørre.

Tårnet var et av de første elementene som ble løftet av lastebilen. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

Klikk på bildet for å forstørre.

I løpet av torsdagen kom elementene på plass. De som går søndagstur i området, vil kunne få en formening om hvordan den nye Bjørndal interimskirke vil bli. Nå står noen ukers ”finish-arbeid igjen. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen

BJØRNDAL: Da Bjørndal-bebyggelsen ble tegnet inn på Søndre Nordstrand-kartet for snart 30 år siden, var kirke ett av de mange elementene.

Boliger, veier, skoler og barnehager har kommet på plass sammen med forretninger og andre bedrifter. Men tomten på hjørnet av Slimeveien og Nyjordet har stått tom. Her skulle det reises kirke.

Menigheten, soknepresten, hans medarbeidere og mange, mange andre har måttet klare seg med et lite lokale på Granbergsenteret. Større virksomheter måtte legges til den lille Klemetsrud kirke og etter hvert Mortensrud kirke.

Interimskirke

For drøye to år siden ble gamle planer tatt opp av skuffen. Mens Domkirken ble rehabilitert, ble det satt opp en liten gatekirke utenfor. Denne ble etter at den hadde gjort sin oppgave, tenkt å flytte til Bjørndal.

I slutten av september var det omsider klart for flytting, og torsdag kom den. Denne skal tjene som kirke inntil ny, permanent kirke kommer på plass. Men det kan ta tid.

Når det skal reises en ny kirke, tar det vanligvis lang tid. På Bjørndal har man ventet i 28 år, men fått den på plass i løpet av en dag. Fem runder med store lastebiler og en kjempekran til å heise på plass, gikk unna på torsdag, og fredag begynte man med ”finishen”.

Først selve kirkeelementene, så ”tårnet”, og deretter flere elementer. Til slutt det som skal bli toaletter og et lite kjøkken. Det skal lages et kirkerom, og etter hvert kan inventaret komme på plass. Mye skal være gjort på tre uker.

Jubeldag

– Om vi har ventet lenge, så har vi ventet på noe godt, og vi har nesten ikke tålmodighet til å vente på å kunne ta det nye bygget på plass, sier sokneprest Trond Løberg.

– Under søndagens gudstjeneste i Mortensrud kirke har vi planer om å vise bilder av at kirken kommer på plass.

– Jeg har babysang i den nye kirken allerede om tre-fire uker, sier en jublende diakon Therese Andreassen.

Og menighetsrådsleder Anne-Kristine B. Bjåen jubler og vaier med medbragt flagg for å vise sin glede.

Etter hvert som det blir kjent at kirkebygget skal komme, dukker flere opp. Odd Seim i Menighetsrådet kommer kjørende, menighetsforvalter Torkild Michelsen vet ikke riktig hvordan han skal få uttrykt glede over at det nå endelig skal bli et ordentlig samlingssted for kirkevirksomhet på Bjørndal.

Og presten Alexander Colstrup gleder seg til å få enda et gudshus å arbeide i.

Les også: 30 millioner til kirkene

Betenkt

Eneste som uttrykker noe forsiktig begeistring, er bydelsutvalgsrepresentant John Bjørnøy som kommer forbi.

– Når vi har ventet så lenge, kunne vi han ventet litt til. Jeg er redd for at når vi nå får interimskirken, så vil det ta enda lengre tid å få den permanente. Se bare hvor lenge de måtet vente på Bøler.

Men soknepresten og hans mange hjelpere har dårlig tålmodighet.

– Hvor fort kan vi få til en gudstjeneste her? spør han.

– Vi kan jo ta med stoler fra Mortensrud, noen salmebøker, og en gitar. Det er jo ikke så mange det er plass til inne, men vi må ha lov til å få uttrykke vår glede så fort som mulig.

Les også: Buddhist-senteret på Bjørndal ferdig i 2015

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag