Gå til sidens hovedinnhold

Her kommer Norges største flytende park

Allerede neste sommer kan du bade på det som blir landets største sjøbad i indre Oslofjord.

OSLO: Denne uken blir sjøbadet slept den siste biten fra Grønlia til Sørengautstikkeren, der det blir festet og koblet til Sørenga.

Sjøbadet blir en flytende park på rundt fem dekar, og blir en forlengelse av parken på land, ytterst på Sørenga.

En del av havnepromenaden
Sjøbadet blir totalt på 190 meter, og badegjester kan boltre seg i et 50 meter langt åpent svømmebasseng, med totalt åtte baner.

Det blir også rekreasjonsområde med sitteplasser og trapper ned mot sjøen, hvor du kan nyte utsikten mot Hovedøya og Oslofjorden inn mot Operaen, Akershus festning og byen for øvrig.

Det er Bjørvika Infrastruktur AS, som er ansvarlig for utbyggingen av parken, både på land og i sjøen, og dette blir en del av havnepromenaden langs hele fjordbyen, helt innerst i Oslofjorden.

Les også: Flytende øyer kan løse Oslos befolkningsvekst

Flyter på isopor
Sjøbadet er bygget av tusenvis av tonn med betong og armering, som flyter godt takket være tykt lag med isopor. Badet er laget i Fredrikstad, og har blitt slept til Oslo i august.

Denne uka blir badet slept det siste stykket, der det skal gjøres klart til å ta i mot badegjester neste sommer. 1. juli 2015 kan Oslos badeengler kaste seg ut i bassenget for første gang.

Før det skal det legges et tredekke på overflaten, samt bli montert sitteplasser langs kanten.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 70,55 øre - fastpris 24,90 øre