RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her kommer ukens lyspunkt i sykkeltyveristatistikken

Tror du at løpet er kjørt hvis en utenlandsk bande knabber sykkelen din? I Magnar Barsnes' tilfelle var sykkelen tilbake og tyvene dømt i løpet av halvannet døgn.

SKØYENÅSEN: – Jeg tror ikke jeg skal satse på at dette skjer én gang til, fastslår den lykkelige sykkeleieren.

Dette skulle egentlig vært en trist notis i Nordstrands Blad med etterlysning av en stjålet sykkel fra en uheldig sykkeleier som bruker sykkelen hver dag. Men i dette tilfellet ble saken oppklart og ekspedert nesten fortere enn man rekker å si «jeg gidder ikke å anmelde, for det skjer jo ikke noe...»

Raskt i svingene

Natt til tirsdag slo de tre rumenske tyvene til og stjal fem sykler i området rundt Mekanikerveien. Samme natt ble de pågrepet takket være en årvåken nabo. Tirsdag morgen sto Barsnes utenfor boligen sin med med sykkelhenger i den ene hånden og et barn i den andre og lurte på hvor i alle dager han egentlig hadde parkert sykkelen kvelden før.

Onsdag ble tyvene dømt til 80 dagers fengsel hver, mens Barsnes tok kontakt med avisen for å få inn en etterlysning etter sykkelen.

Det var da han ble oppmerksom på avisens sak om syklene Manglerud-politiet satt med etter raidet. Dermed var sykkelen tilbake på plass og tyvene dømt allerede dagen etter at han hadde oppdaget tyveriet.

Avengig av sykkelen

– Så dette må jo gjøres om til en gladsak. Jeg hadde anmeldt tyveriet allerede på tirsdag. Problemet er at det fort hadde tatt mellom 14 dager og to uker, som det sto i svaret jeg fikk av dem. Da hadde jeg trolig kjøpt meg ny sykkel i mellomtiden, sier Barsnes, som bruker sykkelen både til jobb og til barnehage.

Han kan fortelle at sykkelen var låst fast i sykkelstativet utenfor borettslaget da den ble tatt. Heretter kommer den til å bli låst inn i kjelleren, uansett hvor knotete det måtte bli med barn og sykkelhenger på slep.

Flere sykler igjen hos Manglerud-politiet

Da Nordstrands Blad snakket med Manglerud-politiet sist, var to av de fem syklene tilbake hos eierne sine igjen.

Les også: Denne var ikke bra nok for sykkeltyvene

– Det er ikke noe som er hyggeligere enn at folk får tilbake sakene sine, sier Ann Kristin Hoff Johansen, avsnittsleder for etterforskning på Manglerud politistasjon.

Vil bli utvist

Hun opplyser at de tre sykkeltyvene vil bli utvist etter fengselsoppholdet.

– Vi forsøkte også å få inndra bilen deres, men her fikk vi ikke medhold, sier Hoff Johansen, som håper at også de siste eierne får igjen syklene sine. Hvis ikke politiet greier å finne dem, ender syklene trolig til sjuende og sist på auksjon

De er ikke akkurat alene om å bli frastjålet sykkel i Oslo. I fjor ble det anmeldt 3.970 sykkeltyverier i Oslo. I første halvår i år er antall sykkeltyverier økt med 7,7 prosent, opplyser kommunikasjonsrådgiver Sølvi Glendrange i Oslo politidistrikt. Hun hadde i forrige uke ingen eksakt statistikk på hvor stor andel som er like heldige som Barsnes, men  oppfordrer folk til å sjekke og ta vare på rammenummeret sitt når de kjøper sykkel. Det kan kanskje øke antallet heldige sykkeleiere.

– Det skjer veldig ofte at folk oppgir et serienummer på sykkelen når de er blitt frastjålet den. Men mange typer sykler kan ha samme serienummer, mens et rammenummer er unikt, sier hun.  

Nettside for stjålet gods

Oslo-politiet har for øvrig også opprettet en ny nettside hvor de legger bilder av stjålet gods for å nå eierne: stjaletgods.oslo.politi.no

Senest i sommer var Østensjø hjemsøkt av en utenlandsk bande som rappet ni sykler. Også i dette tilfellet ble tyvene tatt og mange av syklene tilbakeført til eierne sine. 
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere