RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her kommer vinteren!


Rasjonelt sett er det ikke spesielt overraskende med snø i desember, og for en gangs skyld ser det ut til at Oslo har klart seg uten de helt store problemene i forbindelse med årets første snøfall.
Rasjonelt sett er det ikke spesielt overraskende med snø i desember, og for en gangs skyld ser det ut til at Oslo har klart seg uten de helt store problemene i forbindelse med årets første snøfall. Foto: Foto: Nina Schyberg Olsen
Vi er kommet oss gjennom den første uken i desember, likevel kom snøen som et sjokk på mange. Flere våknet opp til store snøfonner onsdag morgen. Og mer skal det bli.

OSLO: Mens det foreløpig er oppholdsvær onsdag, er det bare å sko seg for mer snø allerede torsdag. Så langt har det vært en usedvanlig varm høst, men en uke ut i desember ser det ut til å være mer tradisjonelt vintervær som tar over.

Nede i sentrum kan det bli litt slapseføre

 

– Onsdag blir en fin dag med et par minusgrader. Torsdag kveld, og natt til fredag kommer det mer snø. I Osloområdet ventes det mellom 5 og 10 centimeter snø, sier statsmeteorolog Terje Alsvik Walløe ved Meteorologisk institutt.

SJEKK VÆRMELDINGEN FOR OSLO HER

Fin helg

Fredag blir det så vidt over null grader.

– Nede i sentrum kan det bli litt slapseføre. I høyden blir det fint vintervær. Helgen blir ganske fin med litt snø lørdag. Søndag blir det oppholdsvær. Men det begynner å bli vinter, sier Alsvik Walløe.

Ikke veldig overraskende, kanskje.

HAR DU BILDER FRA ÅRETS FØRSTE SNØFALL? SEND TIL NETT@DITTOSLO.NO

Beregn god tid

Statens vegvesen jobbet hele natt til onsdag. De var forberedt på snøfallet.

Likevel var det vanskelig å få alle mengdene unna.

– Snøen kom fort og våre entreprenører var raskt ute, men de kan ikke være alle steder samtidig, så noen var nok misfornøyd med veier som ikke ble måkt fort nok, sier operatør ved Statens vegvesens trafikksentral, Trude Lindstad.

Men snøen ble fjernet godt nok til at det ikke skapte veldig store problemer i morgentimene.

– Trafikken har gått normalt inn til Oslo, men det har vært litt problemer for vogntog på E6 inn til Oslo. Det har vært vogntog som har fått stans, og skapt litt ekstra køer. Men ingen ulykker, sier Lindstad.

SE SNØBILDENE HER: Årets første snøfall

Lindstad har flere råd til bilister på vinterføre.

– Ikke stress, for da blir det fort farlige situasjoner. Beregn ekstra tid, for det er på vinterføre det skjer små ulykker som skaper store forsinkelser, sier Lindstad.

Hun forteller at små bremseprøver er lurt.

– Asfalten som er bar kan være glatt!

LES POLITILOGGEN FRA NORDSTRANDS BLAD HER: En smak av vinter...

Ingen problemer for t-banen

Heller ikke t-banen ble rammet av de store utfordingene i forbindelse med snøfallet.

– Trafikken i dag har gått aldeles utmerket. Vi har litt få vogner, så vi må kjøre med litt kortere tog, men det skyldes ikke snøen. Snøen har ikke skapt noen problemer for t-banen i dag tidlig, forteller informasjonssjef i Oslo t-banedrift, Bjørn Rydmark.

Riktinok ble noen frosne passasjerer rammet av forsinkelser i morgentimene, men dette skyltes ikke snøfallet.

– Vi hadde en avsporing på egen tomt på Majorstua i dag tidlig, som gjorde at vi ikke fikk ut alle togene, men det hadde ingenting med snøen å gjøre. Det skyldtes en feil i baneleggingen, forteller Rydmark.

– Det må være første gang at årets første snøfall ikke skaper problemer?

– Nå har det ikke kommet mye snø, så det går greit for oss. Det som er problemer for t-banen er når det kommer mye snø og fokk. Da legger snøen seg under vognene, som igjen fryser til is inne i tunnelen, men det har ikke vært et problem i dag, forteller Rydmark.

HAR DU BILDER FRA ÅRETS FØRSTE SNØFALL? SEND TIL NETT@DITTOSLO.NO

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere