RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her lander Opel Insignia


MÅNELANDING: Også Opel «tok en månelanding».
MÅNELANDING: Også Opel «tok en månelanding».
Opel har så stor tro på sin nye familiebil Insignia at de landsatte den fra et «månelandingsfartøy».

LONDON: Mange lurte sikkert på hvorfor noen hadde heist opp en månefartøyliknende kapsel i ei diger kran rett ved Tower Bridge i London. Svaret kom etter noen timer da «landingsfartøyet» åpnet buken og ned dalte kjøretøyet Opel vil vi skal kjøre rundt med på jorden de nærmeste årene.

Insignia heter det og kan også oppfattes som Opels julegave til det norske folk. Bilen gjør nemlig entré ved juletider og Petter Smebye, Opels norske sjef, lover så aggressiv prising at konkurrentene skal få svette i 2009.

Vi får svært gode priser på våre 2009-modeller.

Fra Jaguar FX

Først kommer bilen, med klare designelementer fra Jaguar FX, som vanlig personbil og kombi, det vil si med stor hekkluke, før stasjonsvogna dukker opp ved påsketider. Smebye regner med at de fleste av de 3500 til 4000 han håper velger Insignia neste år, satser på stasjonsvogna med dieselmotor.

Dette er en månelanding for oss også. Nå lukter vi på premium, og der har Opel aldri vært før, sier Smebye, og legger til at Insignia varsler stilen Opel kommer til å velge på fremtidige modeller.

Ny teknologi

Samtidig viser Opel nå hvor kort veien er fra lansering av ny teknologi i premium biler til de samme løsningene er å finne i vanlige biler.

For to år siden kjørte vi en tyske premiumbil som gjenkjente skilt. , Nå lanseres Opel Insignia med et øye som både leser skilt, tolker og sortere dem etter viktighet og så vise dem på bilens instrumentbord. Videre leser øyet også veiens kantlinjer.

Billigere navigasjon

Selv om Opels system bare har visningsfunksjon, kan dette være første skritt på veien mot at bilen selv tilpasser seg gjeldende fartsgrenser og at teknikken om noen år kan bli lovpålagt for å få bukt med fartsovertredelsene.

Navigasjon i bil har til nå vært kostbart. Det lover Opel å gjøre noe med, og Smebye antyder en pris ned mot 5000 kroner for innebygd navigasjon i Insignia.

Ersatter Vectra

Insignia erstatter modellene Vectra og floppen Signum. Den blir å få kjøpt med en rekke bensin- og dieselmotorer, og etter hvert kommer den også med firehjulsdrift.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere