RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tøffe økter i Heminghallen: Astrid Uhrenholdt Jacobsen kommer til å legge ned mange treningstimer i Hemings eget treningssenter før VM neste år.
Tøffe økter i Heminghallen: Astrid Uhrenholdt Jacobsen kommer til å legge ned mange treningstimer i Hemings eget treningssenter før VM neste år.

Her legges VM-grunnlaget

Astrid Uhrenholdt Jacobsen har store planer for VM på hjemmebane neste år. Grunnlaget legges blant annet i Nye Heminghallen.

GRÅKAMMEN: – Det blir veldig gøy med VM i Holmenkollen. Jeg drømmer om å vinne åpningsdistansen, slik at jeg tar Norges 100. gull i nordiske grener, smiler Astrid.

Vi møter den blide Heming-jenta i Nye Heminghallen, der Astrid nyter godt av treningstilbudet på klubbens eget treningssenter.

– Jeg har vært her mye i vinter, og jeg synes det er supert at Heming selv eier dette. Jeg trener nesten ikke på Toppidrettssenteret lengre, sier langrennsløperen.

Helen Sterud var ansvarlig bak byggingen den nye hallen, og hun forteller at et ordentlig treningssenter var en selvfølge at måtte med.

– Vi hadde lyst på det, og etter hvert fant vi ut at det var best å drive det selv. Det var mange som var interesserte i å leie lokalet, men de var ikke villig til å betale spesielt mye i leie. Da valgte vi å ansette egne folk i stedet, og jeg tror dette kan generere store beløp til klubben i fremtiden, sier Sterud som nesten ikke kjenner til andre idrettsklubber med eget treningsstudio.

Mange nye medlemmer

Hun synes det er stort å ha to OL-deltagere som trener fast i hallen. I tillegg til Astrid er også kombinerttalentet Ole Christian Wendel fast gjest i rommet som har en rekke apparater til både styrke- og kondisjonstrening.

– For å trene her må man være medlem av klubben. Vi har allerede fått 450 nye medlemmer etter vi startet opp i høst, så dette er også en fin måte å rekruttere nye medlemmer på, smiler Sterud.

Det er Monica Lund som har fått jobben som senterleder.

– Nå har vi passert 700 medlemmer. Det er mange som synes det er topp med et tilbud i nærmiljøet, men det kommer også noen fra andre klubber, sier senterlederen.

Mer trening i mai

Astrid Uhrenholdt Jacobsen er i Nye Heminghallen flere ganger hver uke.

– I fjor fikk jeg trøbbel med akillesen da jeg begynte å trene ute, så nå har jeg vært nøye med å løpe gjennom hele vinteren. Det er ikke mer enn ti minutter hjemmefra og hit, sier en storfornøyd Astrid.

I Nye Heminghallen deltar hun også på fellesøkter i et eget styrkerom.

– Etter verdenscuphelga i Kollen har jeg tatt det ganske rolig, men jeg merket jeg måtte trene litt. I mai starter jeg ordentlig på"n igjen, forteller hun.

Helen Sterud understreker at treningssenteret kommer til å være gull verdt for alle.

– Dette blir en solid inntekskilde for klubben, og det man betaler går rett tilbake til utøverne, sier Sterud.
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere