Her lekker det gass

Nede i denne kummen rett ved kunstgressbanen på Rommen siver det ut metangass.

Nede i denne kummen rett ved kunstgressbanen på Rommen siver det ut metangass. Foto: Foto: Alexander Synstad

Den gamle søppelfyllinga på Rommen skaper trøbbel. Rett ved Rommen kunstgressbane siver det opp metangass fra bakken.

ROMMEN: – Vi skal finne ut hva vi skal gjøre videre. Utbedringer skal bli gjort så raskt som mulig, sier kommunikasjonsrådigiver Lena Nesset i EBY, til Lokalavisen.

EBY skal iløpet av denne uka ha et møte med Idrettsetaten og Friluftsetaten.

Sperret kummer

Det var ved en rutinekontroll av gassansamlingsanlegget på Rommen det ble oppdaget metangass fra det tidligere avfallsdeponiet. I tre overvannskummer rett ved Rommen kunstgressbane ble det konstatert gass.

De tre kummene ble straks sperret. Eiendoms -og byfornyelsesetaten (EBY) jobber med å finne ut nøyaktig hvor lekkasjen er. Det etaten vet er at det er metangass fra den gamle fyllingen på Rommen.

Over alarmnivå

De tre kummene har metangasskonsentrasjoner over alarmnivået. Det tyder på at gass siver ut fra den gamle fyllingen. Mange barn og unge ferdes i området. Men i samråd med Brann -og redningsetaten, har et konsulentselskap konstatert at det ikke er farlig å bruke kunstgressbanen. Men to av kummene er stengt av gjerder. Her kan gassen være antennelig, melder EBY.

Det kan også kjennes en ubehagelig lukt i området. Dette skyldes at det også lekker hydrogensulfid. Det lukter vondt, men er ufarlig.

– Har oversikt

Nesset forsikrer om at det ikke er farlig å bruke kunstgressbanen.

– Vi hadde en måling på banen fredag. Den viste at det ikke siver opp gass gjennom banedekket. Det er kun antennelig gassansamling nede i kummene. Derfor har vi sikret disse.

I 1993 ble en ni år gammel gutt skadet på samme sted etter at hans lek med fyrstikker antente metangass.

– Da var situasjonen en helt annen. I 1996 ble det anlagt et gassoppsamlingssystem. Det var for å sikre at noe liknende ikke vil skje igjen, sier Nesset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.