RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her må noe gjøres

I dagens avis skriver vi om det kommunale bofellesskapet for mennesker med psykisk utviklingshemming i Dalsveien som forfaller. Beboernes verger og støttekontakter, naboer og ansatte, er alle sinte og frustrerte over at den en gang flotte boligen ikke er blitt vedlikeholdt på tiår. Ullern Avis Akersposten kan ikke annet enn å stille oss bak denne frustrasjonen. På vegne av beboerne vil vi i dag si klart og tydelig fra om at dette er uholdbart. Noe må gjøres og det må gjøres nå.

Boligbygg tar fullt ansvar, men påpeker at de har mange leiligheter som trenger oppussing og et stramt vedlikeholdsbudsjett. Derfor er det nødvendig med en streng prioritering når det gjelder hvilke hus som skal få et løft. De har selv vært på befaring og innrømmer at huset trenger en oppjustering og at dette er noe de nå vurderer. De kan imidlertid ikke si hva som skal gjøres og når.

Et raskt besøk i bofellesskapet er nok til å se at mye må gjøres og det burde ikke være tvil om at Dalsveien 31 b må prioriteres. Lite eller ingenting er gjort på over femten år. At Boligbygg overtok boligen i 2004 er ingen unnskyldning. Selv om huset ser ubebodd ut, bor det faktisk mennesker der som ikke har mulighet til å bruke sin egen hage eller terrasse. Og de har bodd lenge nok under slike kummerlige forhold.

Dalsveien er en gate med fine hus og villaer. Menneskene som bor der steller i hagene sine og holder husene vedlike. At naboer kaller forfallet i Dalsveien 31 b forsøpling av nabolaget kan vi godt forstå. Det er som Ida Schærve, verge til en av beboerne gjennom tyve år, sier: "Det trenger ikke være perfekt. Men dette er langt under normal standard".

Etter hva UIlern avis Akersposten erfarer gjør de ansatte ved bofellesskapet en utmerket jobb til tross for dårlig standard på huset. De har sendt inn klager til Boligbygg som nå må tas alvorlig slik at beboerne i Dalsveien 31 b, som ikke har mulighet til å ta til orde selv, får den standarden de fortjener og har krav på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere