Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her øver politiet på skolemassakre

HOVIN SKOLE ER OMRINGET: Det kan se dramatisk ut, med politibiler i alle mulige former og fasonger. Men om man ser nøye etter kan man skimte noen som bare er ute for å ta seg en kaffepause. Det spesielle synet er bare en øvelse som politi, brannvesen og medisinsk personell har.
HOVIN SKOLE ER OMRINGET: Det kan se dramatisk ut, med politibiler i alle mulige former og fasonger. Men om man ser nøye etter kan man skimte noen som bare er ute for å ta seg en kaffepause. Det spesielle synet er bare en øvelse som politi, brannvesen og medisinsk personell har. Foto: Foto: Camilla Svendsen
Det kan minne om en skolemassakre med full utrykning på Hovin. Politi, brannvesen og ambulanser har omringet Hovin skole. Men sannheten er langt unna en massakre.

OBSERVATØR: Helikopteret er tilstede.

SKYTETRENING: Politiet øver på situasjoner hvor skytevåpen er innvolvert. Dette for å få sertifiseringen.

ØVER SAMMEN: Alle etatene gjennomfører øvelsen sammen.

HOVIN: Hovin skole er omringet av politi, ambulanse og brannbiler. Passerende biler stopper opp. Usikre på om de skal kjøre videre på Strømsveien eller om de bør snu.

De fleste kjører videre. Det er jo ingen av de uniformerte bilene som har blålyset på. Og rett ved inngangen til skolen står skiltet «Øvelse pågår».

Det er altså helt trygt å ferdes i området.

– Dette er en del av den årlige sertifiseringen politiet har for å kunne bære våpen, forteller informasjonskonsulent i politiet, Martine Laeng.

1200 i skytetrening

Øvelsen, som kalles «Skyting pågår» går over syv uker før jul og to uker etter jul.

Hovin skole har politiet fått bruke fordi den står tom. Og på onsdagen var skole sentralt i øvelsen. Da var det nemlig skoleskyting som var temaet.

Men det er ikke snevret inn til bare det.

– Politiet øver på en spesiell taktikk og situasjoner hvor det skytes. Det kan være overalt, skole, kontor eller andre steder, sier Laeng.

Hvert år gjennomføres denne slik at politiet som har lov til å bevæpne seg, fortsatt skal kunne gjøre det. Med andre ord, de øver hvert år for å bli sertifisert. Etter endt program har 1200 personer være igjennom øvelsen.

Det skal brenne

Selv om dette er for at politiet skal opprettholde sine våpenferdigheter er brannvesen og medisinsk personell med.

Det skal være så realistisk som mulig.

– Blant annet skal øvelsen også inneholde en brann. Her øver vi på tvers. Politihelikopteret er også på stedet som observatør, forklarer Laeng.

Alle betjenter som bærer våpen eller som må ha en godkjenning for å bære våpen deltar på den årlige øvelsen. Det er obligatorisk.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!