Her rives herskapsvillaen på Bekkelaget

SNART HISTORIE: Arbeidene med å rive villaen er i gang. Den er 126 år gammel, men har forfalt etter at det har stått tomt i åtte år.

SNART HISTORIE: Arbeidene med å rive villaen er i gang. Den er 126 år gammel, men har forfalt etter at det har stått tomt i åtte år. Foto: Foto: Kristin Trosvik

Det er besluttet å rive den ærverdige gamle villaen i Fisker Syversens vei på Nedre Bekkelaget som har stått tom i åtte år.

Gammelt: Vellet mener huset har verneverdi. Arkivfoto

NEDRE BEKKELAGET: Villaen i Fisker Syversens vei 2 ble bygget i 1888. Huset har vært i kommunal eie siden 1917, ifølge nabo Anne-Lise Lundtvedt som er vokst opp i nabolaget.

– Det er et flott, gammelt hus. Inne er det nesten herskapelig, sier hun. Hun og flere med henne synes det er trist at det nå er besluttet å rive den gamle villaen.

– Siden huset ble fraflyttet for snart ti år siden, har det forfalt veldig, sier naboen.

Okkupert

Villaen ble 22. oktober 2010 gjenstand for okkupasjon.

Seks ungdommer flyttet inn i huset, men de ble kastet ut et par uker etter. Trolig har også andre personer tatt seg inn i boligen. Naboer har sett sprøyter på eiendommen.

LES OGSÅ: Ønsker villaløsning i Fisker Syversens vei

Blir revet

Det er Oslo kommune ved Boligbygg som eier villaen, og rivetillatelse foreligger nå fra Plan- og bygningsetaten. Arbeidene er alt i gang.

Det foreligger protester fra Selskapet til Bekkelagets Vel på rivingen. De mener villaen har stor verneverdi som representant for arkitekturen ved slutten av 1800-taller og begynnelsen av 1900-tallet.

Vellet uttaler at om bygningen likevel rives så er det viktig at eiendommen ikke blir liggende brakk, men umiddelbart blir opparbeidet for park i henhold til reguleringsplanen.

– Det er trist at huset rives, men når det likevel skjer så tar vi det som en selvfølge at vellet involveres når parken skal anlegges, sier hun.

LES OGSÅ: Nesten 200 kommunale bygg står tomme

Inge andre planer

Else Merete Guntveit i Boligbygg sier at det ikke foreligger noen andre planer hos Boligbygg enn det som står i reguleringsplanen. Når huset er revet er det ikke lenger Boligbygg som står ansvarlig for tomten.

– Så vi håper at dette nå blir et fint friområde for dem som bor der, sier hun.

LES OGSÅ:

Sjekk hvor fin Grønmo kan bli!

Legendariske Funkis gjenåpner på Holtet

Byråden sier ja til butikk ingen vil ha

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.