RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her ryker førerkortet


Her så ikke sjåføren mye. Og det kostet vedkommende førerkortet.
Her så ikke sjåføren mye. Og det kostet vedkommende førerkortet.
Er du sløv med skrape bort isen på bilvinduene? I såfall kan det koste deg førerkortet.

En patrulje fra Majorstua politistasjon stoppet i helgen to biler med nedisede frontruter. De lettere sjokkerte politibetjentene så ikke med blide øyne på det. Og sjåførene så heller ikke mye i gjennom islaget på frontrutene. Reaksjonen fra politiet var krass. Begge fikk førerkortet beslagt på stedet. Og de kan også vente seg et sviende forelegg. Politioverbetjent Dagfinn Kaldal viser Akersposten bilder som ble tatt på stedet. Og han rister på hodet.

– Sjåførene kan umulig ha sett noe gjennom disse rutene. Dette er helt uforsvarlig og svært trafikkfarlig. Derfor må de regne med å være fotgjengere en tid, sier Kaldal.

–Merkelig

Han synes det er merkelig at folk tar slike sjanser.

– Det tar jo ikke all verdens tid å skrape rutene frie for is. Merkelig at tør kjøre når de ikke kan se noe, sier Kaldal.

Hvor lenge sjåførene må være uten førerkort, har ikke politijuristen ved Majorstua politistasjon tatt stilling til ennå. Men en slik trafikkovetredelse kan føre til at de blir uten lappen i ett halvt år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere