RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her ser det ut som et grisehus!

Bydelspolitiker Bjørn Hallme (Ap) er rystet over det han mener er uverdige forhold i Stovner Senter 16. - Vi kan ikke ha det slik i 2006, tordner han.

STOVNER: Nestlederen i tilsynsutvalget for bydel Stovner krever total nedvask av ganger og inngangsparti. Det er andre gang på under ett år at Bjørn Hallme avdekker kritikkverdige forhold. Lite ser ut til å bli gjort, selv om tilsynet påpeker det samme gang etter gang. - Bydelen får engasjere et rengjøringsbyrå og sende regninga til Boligbygg, sier han.

"Østeuropeisk fengsel"

Lokalavisen Groruddalen møter bydelspolitikeren på Stovner Senter for med selvsyn å få innblikk i forholdene. Under siste bydelsutvalgsmøte kom Hallme med en tordentale mot "svinestien" i nummer 16. For tre uker siden fikk han og utvalgsleder Liv Danese (H) nærmest sjokk under tilsynsrunden.
- Blader og aviser lå slengt utover. Det er tagging overalt, nedgrisede gulv og vegger. Ledningsstumper som henger i løse lufta, ramser Hallme opp.
Det ser litt bedre ut når vi møter Ap-politikeren. Likevel bærer stedet preg av mangel på vedlikehold og renhold. Hver eneste heisdør fra første til åttende etasje er tagget ned. Heisen ser heller ikke ut innendørs. Taggingen skjemmer vegger og trappeoppganger. Ledninger henger løst ut fra veggen.
- Her har Boligbygg totalt mistet grepet. Det er mangel på vedlikehold og svikt i renholdet. Rett og slett slurv og slendrian. Vi var på tilsyn også i fjor høst og da så det like ille ut. Det er ikke blitt noe bedre, sukker han.
Ap-politikeren synes det er uverdig at psykisk utviklingshemmede skal behøve å leve i slike forhold. Det lite innbydende inngangspartiet har visstnok fått enkelte til å bruke naboinngangen. Han synes stedet minner mest om et østeuropeisk fengsel.
- De lukker vel øynene til de er inne i leiligheten. Tenk på beboerne som lever i dette hver dag. Og de pårørende som skal besøke dem. Dette er uverdig og nedbrytende. Vi kan ikke ha det slik i 2006, sier han bestemt.

Lover å rydde opp

Avdelingsjef Bjørnar Berg i bydelsadministrasjonen er helt enig med politikerne. Han lover å ta tak, selv om det er Boligbygg som har ansvaret.
- Vi skal sørge for at det blir rengjort og malt. I løpet av neste uke blir det en grundig rengjøring, lover Berg.
- Hvem betaler?
- Det er mest naturlig at gårdeier betaler dette. Vi er bare leietaker, sier avdelingssjefen.
De pårørende til beboerne skal også over lengre tid ha klaget på dårlig renhold og forfall. Bjørn Hallme føler nærmest at de folkevalgte holdes for narr. Å gå tilsyn blir som å rope i skogen.
- Foreløpig har ikke dette hatt noen effekt. Det er beklagelig, sier han.
Politikeren håper virkelig ikke at slurvet har sammenheng med at det bor en sårbar gruppe i boligene.
- Hadde det sett ut sånn på Stovnerhjemmet, hadde det blitt gjort noe prompte, avrunder Hallme.

Hadde fått sparken

Bydelspolitikeren er selv borettslagsformann i Haugenstua Borettslag. Slurv med renhold og vedlikehold ville aldri blitt tolerert der, påpeker han.
- Når vi oppdager slike ting blir det meldt fra til vaktmester eller de som vasker. Hadde jeg jobbet her, ville jeg fått sparken, konkluderer han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere