RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her skal det bygges på taket av Sæter


PÅ TAKET: Johan Baade-Mathiesen i Eiendomsmegler 1 (til venstre) og Rune Gjendemsjø i Nordstrand Boligutvikling ga avisen et glimt av utsikten fra de nye toppleilighetene som kommer i Ekebergveien 228 på Sæter.
PÅ TAKET: Johan Baade-Mathiesen i Eiendomsmegler 1 (til venstre) og Rune Gjendemsjø i Nordstrand Boligutvikling ga avisen et glimt av utsikten fra de nye toppleilighetene som kommer i Ekebergveien 228 på Sæter. Foto: Alle foto: Kristin Trosvik
Ni nye luksuriøse utsiktsleiligheter skal bygges på taket av Ekebergveien 228.

SÆTER: Stadig nye prosjekter rulles i gang på Sæter etter over ti års ventetid på å få på plass reguleringen for området.

Det er Nordstrand Boligutvikling som står for prosjektet i den eksisterende bygningsmassen i Ekebergveien 228 B og C. Prosjektet kalles E228 – På toppen av Sæter.

Bygningene huser i dag blant annet restauranten Egon og bokhandel.

I byggene kommer nye toplans leiligheter som vil utgjøre fjerde- og loftsetasje i de eksisterende byggene.

Samtidig vil butikklokalene i første i første etasje bygges ut og et nytt bilfritt torg skal anlegges i samarbeid med Fagerstad som bygger senter og leiligheter på nabotomten, ved den gamle Esso-tomten.

LES OGSÅ: Mona Hagen har drevet Trill Inn på Sæter i 32 år. Dette tror hun om planene

Nytt serveringssted

Begge byggene i E228 skal få nye lyse fasader. Oppgangene skal også pusses opp, og det kommer heis til de nye toppleilighetene.

– Hertil kommer 500–600 ekstra kvadratmeter med handleflate, forteller Rune Gjendemsjø i Nordstrand Boligutvikling.

C-bygget, der bokhandelen er i dag, skal forlenges med fem meter.

Næringslokalene i E228 får en ny glassfasade rundt hele bygget. Det innebærer at eksisterende næring får utvidet areal, blant annet Egon. Men det kommer også nye tilskudd til Sæters nye lokalsenter.

Gjendemsjø forteller at det trolig kommer en ny kaffebar med uteservering, som blir et nytt hyggelig møtested for lokalbefolkningen.

LES OGSÅ: Burger King kommer til Sæter

Leilighetene.

I C-bygget kommer fire nye leiligheter, i B-bygget kommer fem nye leiligheter.

Nordstrands Blad har fått gleden av å være med opp på taket for å få et bedre inntrykk av utsikten fra de nye leilighetene, enten mot syd eller mot vest og fjorden.

– Det blir jo bare penthouseleiligheter vi skal selge, det er ikke ofte man opplever det som megler, sier Johan Baade-Mathiesen i Eiendomsmegler 1.

Alle boenhetene blir såkalte duplex-leiligheter over to plan, med enten vinterhage eller balkong i 4. etasje. I tillegg får alle leilighetene takhage i 5. etasje.

DUPLEX: Leiligheten vil gå over to plan, de får store glassflater og enten balkong eller vinterhage, i tillegg til takhage. Skisse: Arkitektkontoret Brodtkorb

Prislappen på de dyreste leilighetene blir opp mot 10 millioner kroner. Den rimeligste av de nye toppleilighetene vil koste 5,5 millioner kroner.

Det er Arkitektkontoret Brodtkorb som har tegnet prosjektet – E228.

LES OGSÅ: Nå kommer 130 nye boliger på Sæter

Byggestart

Nå som planene for det nye miljøkrysset på Sæter har blitt vedtatt av bystyret, kan utbyggerne på Sæter planlegge byggestart.

– Vi ønsker å begynne å bygge på vårparten, mars-april, forteller Gjendemsjø.

Hvis alt går etter planene, skal hele prosjektet ferdigstilles i løpet av ti måneder.

LES OGSÅ:

Sæter stasjon er forsinket

Slik blir de nye luksusboligene på Sæter

Meny åpner på Nordstrand

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere