RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her skal det rives og bygges leiligheter

Om noen år vil det se ganske annerledes ut på Munkelia. Obos planlegger 90 nye leiligheter ved t-banen, i Langbølgen 39.

MUNKELIA: Det er Obos Nye Hjem som står bak boligprosjektet i Langbølgen 39 på Munkelia. TAG Arkitekter står bak tegningene.

Oppstart av planarbeid er varslet med det formål å omregulere tomten fra næring til boligformål. Obos ønsker å bygge 90 leiligheter på tomten som er på 4,4 mål.

LES OGSÅ: Her er den nye Lambertseter-byen

Dagens bygg rives

I dag er det en dagligvarebutikk (Kiwi) på tomten samt Nordstrand Conditori og parkeringsplasser tilknyttet disse. Skal boligprosjektet realiseres, vil eksisterende bygningsmasse fjernes i sin helhet.

– Vi legger stor vekt på at dette er en tomt som ligger rett ved t-banen. Det er et politisk ønske om fortetting i stasjonsnære områder, sier Anders Skauge, prosjektleder i Obos Nye Hjem AS.

LES OGSÅ: Første skisse av Bergkrystallen Torg er klar

Høyblokk mot banen

Obos planlegger ny bebyggelse i fem til åtte etasjer. En langblokk i tre moduler vil vende mot Langbølgen. Modulene vil være i fem, syv og åtte etasjer med den høyeste bebyggelsen mot nord-øst (hjørnet Langbølgen/Mikrobølgen, mot T-banen).

I tillegg kommer et bygg i fem etasjer mot Mikrobølgen. Parkering legges under bakken med adkomst fra sørvest (Mikrobølgen). Tilsammen kommer cirka 90 leiligheter, fra 2-roms til store leiligheter. Alle leiligheter får heisadkomst

– Plasseringen av ny bebyggelse på tomta gir lite skyggevirkning for omkringliggende boliger, sier prosjektleder Anders Skauge.

Han legger til at leilighetene får romslige balkonger mot vest og utearealer med gode solforhold.

– Felles takterrasser vurderes, sier Skauge.

LES OGSÅ: 130 nye leiligheter i hjertet av Lambertseter

Kiwi får trolig ikke plass

Bebyggelsen legges i utkanten av tomten for å ivareta prinsippet om store grøntområder. Det legges til rette for å videreføre trerekken ved Langbølgen.

– Det vurderes å legge til rette for en mindre næringsdel på hjørnet mot t-banestasjonen, sier Skauge. For øvrig blir det neppe noe annen næringsvirksomhet på denne tomten.

– Det er begrenset hva man får plass til på en tomt på 4,4 mål. Så det er lite trolig at Kiwi-butikken blir liggende der den er i dag. Men det er jo ganske god dekning av dagligvarebutikker i området for øvrig, sier prosjektlederen.

Tidligst oppstart 2015

Prosjektlederen presiserer at det er tidlig i planleggingen.

– Vi har nettopp gjennomført oppstartsmøte med kommunen, og planoppstart er nå varslet. Videre planlegging, innspill og offentlig høring kan medføre endringer, sier Skauge og legger til at de tilbakemeldingene de har fått fra kommunen hittil er positive.

Tidligste byggestart er i midten av 2015.

LES OGSÅ:

"Alle" vil verne Lambertseter gård

Trafikkaos i Mellombølgen: – Har vært tilløp til håndgemeng

Naboer på Lambertseter: – Grusen freses ti meter inn i hagene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere