*Nettavisen* Nyheter.

Her skal man rive villaer og bygge blokker

EKEBERGVEIEN 228: Denne villaen skal rives. I stedet ønsker man nybygg i fem etasjer. Foto: Arkivfoto: Aina Moberg

Årets første møte i Nordstrand bydelsutvalg går av stabelen torsdag kveld klokken 19.

NORDSTRAND: Møtet finner sted i bydelshuset i Ekebergveien 243. Som vanlig er publikum invitert til å overvære møtet og ønsker du å si noe til lokalpolitikerne får du mulighet til det i Åpen halvtime torsdag klokken 19.

LES OGSÅ: Her skal det bygges luksusleiligheter

Byggeplaner på Sæter

Bydelsutvalget har flere saker på kartet. Blant annet skal utvalget uttale seg om planer for to tomter som ligger i Ekebergveien 226/228.

I dag står det to eldre trevillaer fra 1920/30-tallet på tomtene. Disse planlegges revet, og man ønsker å slå sammen tomtene til én eiendom.

Planområdet inngår som en del av reguleringsplanen for Sæter lokalsenter, som i reguleringsplanen anses egnet for bymessig fortetting og transformasjon.

Nybygg tenkes med inntil fem etasjer mot Ekebergveien og tre-fire etasjer mot nabobebyggelse. Parkering for bil og sykkel tenkes i henhold til gjeldende norm.

Bydelens uttalelse i saken oversendes Plan- og bygningsetaten.

Andre saker

Bydelsutvalget skal også behandle søknad om oppretting av Jomfruhagen som veinavn, forslag til regulering av Nordstrandveien 77, diverse tilsynsrapporter samt søknad om salgsbevilling for Rema 1000 i Mellombølgen.


LES FLERE NYHETSSAKER FRA NORDSTRAND-OMRÅDET HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.