*Nettavisen* Nyheter.

Her skal trikken få ny lakkering

NYTT SERVICEBYGG: Den nye lakkeringshallen for trikker reiser seg i krysset Kongsveien/Steinhammerveien. får trikkenes verksteds- og vognhall. Foto: Foto: Aina Moberg

I løpet av mai skal den nye lakkeringshallen på trikketomta tas i bruk.

HOLTET: Nybygget er på 330 kvadratmeter og skal, i følge kommunikasjonssjef Cato Asperud i Trikken, gli godt inn i det eksisterende miljøet.– Arkitektonisk skal lakkeringshallen få samme utseende som vogn- og verkstedhallen. Blant annet skal søylene på vognhallen gå igjen på nybygget, og det er brukt ekstra midler for å tilpasse stålplatene til omgivelsene, sier han.

Lakkeringshallen skal erstatte den som tidligere var på Avløs i Bærum. Dit er det ikke lenger mulig for trikkene å kjøre etter at skinnegangen fikk metrostatus.

– Behovet for en lakkeringshall er prekært. Det er flere år siden vi sist hadde mulighet til å «shine opp» oslotrikkene, sier Asperud.

LES FLERE SAKER OM BIL OG TRAFIKK I OSLO HER

Den nye anlegget skal være lyddempet og slås av når det ikke er i bruk. Normal drift er på dagtid, men det kan forekomme arbeid nattestid og i helgene.

Det skal ikke produseres giftige gasser eller være støy som skal sjenere nabolaget.

– Vi har hatt et veldig godt forhold til naboene og ingen klager i byggeperioden. Vi håper det også blir realiteten når hallen tas i bruk, sier Cato Asperud.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.