RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her er oversikten over hvor trafikkulykkene forekommer på St.Hanshaugen
Her er oversikten over hvor trafikkulykkene forekommer på St.Hanshaugen

Her smeller det på St.Hanshaugen

Både Ullevålsveien og Pilestredet hadde to alvorlige trafikkulykker i fjor.

ST.HANSHAUGEN: Syv mennesker omkom i oslotrafikken i 2008, tre færre enn året før. Heldigvis unngikk St.Hanshaugens veier de aller alvorligste ulykkene i fjor, men ved to anledninger inntraff det Samferdselsetaten karakteriserer som alvorlige ulykker («skader som krever innleggelse på sykehus og lengre behandling, men som ikke fører til varig mén av betydelig omfang»). Det kommer frem i «Årsberetningen for trafikkulykker i Oslo 2008».

Totalt 64 trafikkulykker med personskader ble registrert i Bydel St.Hanshaugen i året som gikk. De to alvorligste fant sted I Ullevålsveien ved Fagerborggata, og Pilestredet.

De resterende ulykkene blir av Samferdselsetaten karakterisert som «lette ulykker» (lettere skader og brudd som krever legebehandling, men ikke sykehusinnleggelse).


Fordelingen av ulykkene kan sees på illustrasjonskartet.

18 av ulykkene involverte fotgjengere, 18 var sykkelulykker, sju motorsykkelulykker og 21 bilulykker, ifølge årsrapporten.

Totalt 936 trafikkulykker med personskader ble registrert i hovedstaden i fjor. Dette var en nedgang på fem prosent fra 2007. Bydelen med flest ulykker i fjor var Frogner (99), mens Bydel Stovner hadde færrest ulykker (28). Bydelene med dødsulykker var Alna (1), Bjerke (2, inkludert en ulykke i Årvollveien), Frogner (2), Søndre Nordstrand (1) og Ullern (1).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere