RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Illustrasjon Løkka
Grønn= Alvorlig ulykke
Gul= Lett ulykke
Illustrasjon Løkka Grønn= Alvorlig ulykke Gul= Lett ulykke

Her smeller det på østkanten

De tre bydelene på østkanten slapp unna de mest alvorlige ulykkene i fjor. Det ble ikke registrert noen dødsulykker eller meget alvorlige ulykker i bydelene.

ØSTKANTEN: Syv mennesker omkom i oslotrafikken i 2008, tre færre enn året før. Heldigvis unngikk østkantens veier de aller alvorligste ulykkene i fjor, men ved 22 anledninger inntraff det Samferdselsetaten karakteriserer som alvorlige ulykker («skader som krever innleggelse på sykehus og lengre behandling, men som ikke fører til varig mén av betydelig omfang»). Det kommer frem i «Årsberetningen for trafikkulykker i Oslo 2008».

Av de 22 alvorlige ulykkene var det ni i Bydel Gamle Oslo, åtte i Bydel Grünerløkka og fem i Bydel Sagene. (Se illustrasjonsfoto for detaljer)

Totalt 191 trafikkulykker(39 Sagene 74 Løkka 78 Gamle Oslo) med personskader ble registrert i de tre bydelene i året som gikk.


De resterende ulykkene blir av Samferdselsetaten karakterisert som «lette ulykker» (lettere skader og brudd som krever legebehandling, men ikke sykehusinnleggelse).

I tillegg var det følgende:

Gamle Oslo:
12 av ulykkene involverte fotgjengere, 17 var sykkelulykker, fire motorsykkelulykker og 45 bilulykker.

Sagene:
11 av ulykkene involverte fotgjengere, ni var sykkelulykker, fem motorsykkelulykker og 14 bilulykker.

Grünerløkka:
22 av ulykkene involverte fotgjengere, ti var sykkelulykker, sju motorsykkelulykker og 35 bilulykker.

Totalt 936 trafikkulykker med personskader ble registrert i hovedstaden i fjor. Dette var en nedgang på fem prosent fra 2007. Bydelen med flest ulykker i fjor var Frogner (99), mens Bydel Stovner hadde færrest ulykker (28). Bydelene med dødsulykker var Alna (1), Bjerke (2, inkludert en ulykke i Årvollveien), Frogner (2), Søndre Nordstrand (1) og Ullern (1).


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere