Her sperres romfolket ute

Gitter og glassvinduer hindrer romfolk i å oppholde seg utenfor Posten på Majorstuen. Store problemer med avføring og lukt har ført til at næringslivet nå tar grep.

MAJORSTUEN: – Det har den siste tiden vært et problem at romfolk har bosatt seg i passasjen på ettermiddagen etter stengetid og blitt der til dagen etter, forteller pressesjef for Posten Norge, Hilde Ebeltoft-Skaugrud.

På det meste har så mange som et 20-talls mennesker bodd i den lille passasjen som fører opp til Posten på Majorstuen.

Tok grep etter klager

Kunder og forbipasserende har klaget på lukten og på at de ikke har kommet fram med barnevogn og rullatorer.

– De har sovet der, lagd mat der og gjort sitt fornødne der. Vi har snakket med personene det gjaldt underveis og forklart problemet, uten at noe skjedde, sier Ebeltoft Skaugrud.

Pressesjefen kan i tillegg opplyse om at har andre leietakere i bygget også har vært i kontakt med helsetilsynet fordi de ikke kunne lufte på grunn lukten. Til slutt så Posten seg nødt til å ta grep, og har altså nå fått gitter og glassvegger på plass.

LES OGSÅ: Romfolket har bodd i slumliknende tilstander i en årrekke

Ruller ut piggtråd

Bjønnulv Evenrud i Folk er folk mener det er en samfunnsoppgave å sørge for at folk ikke må sove på gata.

– Desverre er tiltakene som er opprettet i Oslo altfor små. Derfor synes jeg ikke at den offentlige etaten Posten burde være de første til å rulle ut piggråd for å hindre boligløse i å hvile seg, sier Evenrud.

LES OGSÅ: DEBATT: «Oslos uønskede mennesker?»

Gitter også på Grønland

Han kan i tillegg opplyse om at lignendne tilltak er gjort blant annet ved Brilleland på Grønland, hvor de hadde oppvarmet gulv foran døra,og folk satt der og sov om vinteren. I våres satte de opp gitter.

Kommunikasjonssjef i Brilleland/Synoptik, Andreas S. Jacobsen avviser imidlertid at de satte opp gitter på grunn av romfolk som oppholdt seg utenfor butikken.

– Det var i forbindelse med ombygning av butikken at inngangspartiet ble endret, og det ble etablert et rullegitter ved inngangen. Dette ble gjort som en del av en totalvurdering i forbindelse med hele oppussingsprosjektet, som omfattet både interiør og fasade/eksteriør, forteller Jacobsen.

LES OGSÅ:

Slakter forbud mot utesoving

Krever do, dusj, overnatting og jobb for romfolket

Ber romfolket om å «pelle seg hjem»

- Problemene i Europa kan ikke løses i Oslos parker


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.