*Nettavisen* Nyheter.

Her stjeler de fra Frelsesarmeen

Helt åpenlyst tar to kvinner og en mann seg inn i Fretex klesboks på Grünerløkka. Foto: LESERFOTO: CHARLOTTE ASCHIM

Tyveri fra Fretex klesbokser i Oslo rammer Frelsesarmeens sosiale arbeid.

OSLO: Natt til mandag skjedde det igjen. Da Grünerløkka-beboer Charlotte Aschim kikket ut av vinduet ble hun vitne til at flere personer stod på hodet inn gjennom åpningen til en Fretexboks og forsynte seg med brukte klær.

Del på Facebook

Forsynte seg godt

– Det var to kvinner og en mann som forsynte seg godt med klær fra Frelsesarmeens boks, forteller Charlotte, som straks tok frem mobilen for å forevige hendelsen og sende den inn til lokalavisen.

Hun synes lite om denne aktiviteten.

– Jeg har lagt merke til at det ligger tøy utenfor boksene noen ganger. Nå skjønner jeg jo hvorfor. Det er ikke så hyggelig gjort synes jeg.


SI DIN MENING: Hva synes du om dette? Si din mening i kommentarfeltet nederst på siden!

– Veldig ugreit

Fretex er Norges største bruktkjede og en viktig del av Frelsesarmeen Norge. Trine Gjermundbo, komunnikasjonssjef i Fretex Norge er lite fornøyd med den tidligere nevnte typen aktiviteter.

– Dette er veldig lite greit. Heldigvis er det ikke så vanlig at det skjer, men vi får jo inn rapporter om hendelser som dette innimellom.

– Hvordan rammer det Fretex og Frelsesarmeen?

– Dette er jo gaver fra folk som ønsker å bidra til vårt arbeid, og sørge for at pengene vi får inn på dette blir brukt til Frelsesarmeens ulike sosiale hjelpetiltak. Da er det synd at noen ikke respekterer dette, og tar klærne selv, sier Gjermundbo.

– Anmelder dere klestyveriene?

– Det er litt varierende. Vi har 1400 bokser over hele landet, så da sier det seg selv at det er litt å holde styr på, avslutter Gjermundbo.

Les også: Fretex robbes

Setter inn tiltak

Frode Nilsen er innsamlingssjef i Fretex, og forteller om et nytt system som skal hindre at fulle Fretex-bokser blir utsatt for slike hendelser i fremtiden.

– Vi har testet med sensorer i femten av boksene våre, og de forteller oss når vi må hente klærne, sier han.

Sensorene måler innholder i boksene, og gir beskjed til sentralen som deretter sender ut innsamlere.

Disse har så langt vært plassert i de boksene hvor det er mest trafikk, og nå skal også ytterligere 50 bokser få disse sensorene.

– Vi har nok ressurser til å hente klær i alle boksene våre, men har vært vanskelig å vite hvilke som er fulle. Det er stor giverglede, og det er vi veldig glade for. Nå håper vi at sensorene kan hjelpe oss med å hente klærne før det blir for fullt, avslutter innsamlingssjefen.

Les andre nyheter fra oslo på dittOslo.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.