RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her «vant» lokalmiljøet


Alternativ A juster: Slik er veien foreslått gjennom Gaustadbekkdalen nord, lagt rundt universitetsbyggene (hvite på tegningen). Gaustadbekken ligger i det gule feltet nede til høyre på tegningen.
Alternativ A juster: Slik er veien foreslått gjennom Gaustadbekkdalen nord, lagt rundt universitetsbyggene (hvite på tegningen). Gaustadbekken ligger i det gule feltet nede til høyre på tegningen. Foto: ILLUSTRASJON: PLAN- OG BYGNINGSETATEN/NORCONSULT
Men UiO mener avgjørelsen om å legge bilveien rundt og ikke gjennom det nye universitetsområdet vil skade Blindern.

BLINDERN: – Det er nesten ikke til å tro. Jeg gleder meg til å se det bli realisert, og tror det blir et flott anlegg og den beste løsningen for grøntområdet med den åpnede Gaustadbekken, sier Unni Eriksen i Blindern vel.

Byutviklingskomiteen har med Ap, SV og Venstres stem-mer vedtatt at det er veialternativet kalt «A revidert» som skal legges til grunn når Universitetet skal ekspandere i Gaustadbekkdalen nord.

LES OGSÅ: Går for lokalmiljøets ønske i Gaustadbekkdalen
 

– Straffer seg selv

Komiteen gikk dermed mot byrådet, som ønsket et annet alternativ (se faktaboks).

– Dette er en dårlig løsning, sier teknisk direktør Frode Meinich ved UiO.

Han mener helheten i det nye campus Forskningsparken og opp til Gaustadbekkdalen nordnå blir unødvendig delt av både trikkelinje og en bilvei, som blir nesten dobbelt så lang som ved det byrådsanbefalte alternativet.

– Jeg tror ikke de som har jobbet for denne løsningen har forstått konsekvensene av det. Neste trekk kan bli at det åpnes for trafikk fra Forskningsveien, og dermed får Blindern all trafikken det i dag klages over på Vinderen.

LES OGSÅ: Må ha med Rødt eller KrF

– Bra uansett

Meinich mener også byggene nå blir høyere enn nødvendig og må presses nærmere boligbe-byggelsen på Blindern og elve-draget.

– Det blir et tap for bydelen, og et tap for oss, sier Meinich, som likevel understreker at UiO vil forholde seg til vedtaket dersom det vedtas også av bystyret.

Leder i byutviklingskomite-en, Ola Elvestuen (V), begrunner valget av A revidert med mulighetene det gir for åpning av Gaustadbekken.

– Vann- og avløpsetaten hadde tydelige innvendinger mot det andre veialternativet, som ville skape problemer for elva.

Han mener det er vanskelig å si noe om hvilket alternativ som vil generere mest trafikk. At det blir mer variasjon i høyden enn først antatt, ser han ikke noe galt i.

Nestleder i komiteen, Tone Tellevik Dahl (Ap) tror heller ikke på «skrekkbildene».

– Nå skal det være en arkitektkonkurranse, og jeg er overbevist om at resultatet blir bra for UiO. Vi trygger grøntarealet for gående og syklende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere