RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her vil Obos bygge tre nye høyblokker

Obos ønsker å revitalisere Bogerud senter. Tre boligblokker på åtte etasjer, med tilhørende næringslokaler og et torg kan bli resultatet.

BOGERUD: Det ble ramaskrik blant beboerne i høyblokkene i Stallerudveien, da Obos for tre år siden lanserte sitt første forslag for videreutvikling av Bogerud senter, det lille nærsenteret med den store parkeringsplassen. 

Naboene fryktet at de skulle miste all utsikt og bli liggende i skyggen av nybyggene, men nå har Obos revidert forslaget sitt.

Bogerud Torg er navnet på "nye" Bogerud senter, som skal revitaliseres på samme måte som Oppsal senter.

Du kan se flere skisser og bilder ved å klikke på hovedbildet øverst i saken.

Tre blokker, åtte etasjer

Obos påpeker at beliggenheten ved t-banen tilsier høy utnytting, men de har gått vekk fra de langstrakte bygningene langs Stallerudveien.

Nå foreslår de i stedet to enkeltstående blokker/punkthus på parkeringsplassen og en avlang lamellblokk på tvers over bygningen som i dag huser dagligvarebutikk.

Det legges opp til bebyggelse på opptil åtte etasjer, men blokkene skal plasseres slik at de i minst mulig grad vil forringe utsikten til blokkene bak.

– Den foreslåtte løsningen kan gi en god løsning for området, samtidig som den gir marginale konsekvenser for tilliggende boligbebyggelse, skriver Obos i den nye planbeskrivelsen.

Her kan du lese hele forslaget for utbygging av Bogerud Torg

110 leiligheter

I nybyggene planlegges det cirka 110 leiligheter, i tillegg til forretninger, helsetjenester og annen service.

Det blir store utearealer som skal tilrettelegges for barn, og underjordisk parkeringsanlegg med innkjøring fra Stallerudveien.

LES OGSÅ: Se hvor mye din bolig har økt i verdi her

Nytt torg og kafé

Mot General Ruges vei vil Obos lage et romslig torg med hovedadkomst til både senteret og t-banestasjonen.

Ved torget planlegges det en kafé, og det foreslås et sammenhengende tak for å binde sammen senterbebyggelsen med kiosken og t-banen.

Utbyggingsforslaget omfatter ikke t-baneområdet, men er ifølge Obos utformet slik at det om ønskelig vil være mulig å overbygge sporområdet og oppføre ny bebyggelse på vestsiden.

Dersom det senere blir aktuelt å overbygge stasjonsområdet vil det i så fall bli et åpent utearel mellom bebyggelsen på begge sider.

I bydelsutvalget mandag 16.september

Obos omtaler dagens Bogerud senter som uryddig og preget av dårlig vedlikehold, og mener utbyggingen vil styrke nærsenteret og gjøre det mer attraktivt for beboere, besøkende og reisende.

Obos skriver i forslaget at borettslaget bak skal være positiv til endringene, men at de ønsker lavere byggehøyde.

Bydelen er bedt om å komme med en forhåndsuttalelse før utbyggingsforslaget sendes til Plan- og bygningsetaten, og Østensjø bydelsutvalg vil behandle saken på sitt møte mandag 16. september.

Da Østensjø BU behandlet det første forslaget for Bogerud senter i 2010 var de skeptisk til byggehøyder på syv etasjer.

Endelig planforslag for «nye» Bogerud senter vil bli lagt ut til offentlig ettersyn senere.

LES OGSÅ:

Vestly kan bli hedret med egen plass på Bøler

Husmor stjålet på Bogerud

Nabokjerringa er på nett

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere