RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her vil vi bo!


Nybygg, nye kommunikasjonsmuligheter og etablering av nye bedrifter er noen av grunnene til at Nordre Aker er et populært område. Her fra Nydalen.
Nybygg, nye kommunikasjonsmuligheter og etablering av nye bedrifter er noen av grunnene til at Nordre Aker er et populært område. Her fra Nydalen.
Det er billigere å kjøpe bolig i nesten samtlige bydeler i Oslo i dag enn det var for ett år siden. Unntaket er Nordre Aker.

NORDRE AKER: Nordre Aker er den eneste bydelen hvor boligprisene har steget siden for februar. Det viser statistikkene over boligprisene i februar i år, lagt frem av Norges Eiendomsmeglerforbund denne uken.

I februar 2007 måtte du ut med 38.700 kroner per kvadrat i området, mens du i dag må punge ut 39.300 kroner, en prisøkning på 600 kroner.

Dette er mye på grunn av nybygg, nye kommunikasjonsmuligheter og bedrifter som slår seg ned i området. Nydalen er spesielt attraktivt.

- Kanonbra!

Markedet er også godt for eneboliger og tomannsboliger. Denne uken ble en tomannsbolig på Tåsen solgt 1,6 millioner over takst. 300 personer stilte på visningen.

- Boligmarkedet for eneboliger, rekkehus og delte boliger i Nordre Aker er kanonbra. Det er selvfølgelig noen individuelle forskjeller i forhold tilbeliggenhet og støy, men generelt er det kjempestor pågang på denne typen boliger, sier megler Sigmund Ruud i Privatmegleren Residence til Nordre Aker Budstikke, som hadde ansvaret for salget av den aktuelle boligen.

Positiv trend

Eiendomsmeglerbransjens boligprisstatistikk viser at de gjennomsnittlige prisene på boliger gikk opp med 0,9 prosent fra januar til februar i år.

Korrigert for sesongvariasjoner steg prisen med 0,4 prosent. Det betyr at det for første gang siden juni 2007 er en positiv underliggende pristrend i markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere