RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Her visiteres folk på åpen gate i Oslo

VISITERT: En mann ble stoppet og visitert i Urtegata. Verken han eller noen av de andre som ble stoppet hadde politiet noe å utsette på. Foto: Maria Tønnessen (Mediehuset Nettavisen)
VISITERT: En mann ble stoppet og visitert i Urtegata. Verken han eller noen av de andre som ble stoppet hadde politiet noe å utsette på. Foto: Maria Tønnessen (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Går til aksjon i områder med mye kriminalitet.

GRØNLAND: - Det er helt uakseptabelt at folk går rundt med kniver og andre farlige gjenstander, sier førstebetjent og divisjonsleder for «Åpne Rus» i Oslo-politiet, Runar Johansen til Nettavisen.

Onsdag formiddag ble alle som gikk i Urtegata mellom Vahls gate og Motzfeldts gate kroppsvisitert av politiet.

SÅ ETTER KNIVER: I områder med mye kriminalitet går politiet til aksjon flere ganger i uka. Målet er blant annet å avdekke om folk bærer kniv. Foto: Maria Schiller Tønnessen (Mediehuset Nettavisen)

- Vi gjør dette i områder med mye kriminalitet, for å avdekke om det ferdes folk som bærer kniv, eller andre gjenstander som kan brukes som våpen, i området.

Flere ganger i uka aksjonerer politiet på denne måten i områdene Brugata, Storgata, Urtegata og Vaterland. Målet er blant annet å sende et signal til det kriminelle miljøet.

- Vi vil uroe disse miljøene, og samtidig skape trygghet for de som bor i områdene, sier Johansen.

I september hadde politiet en større aksjon rettet mot det kriminelle miljøet i Oslo øst. Dette resulterte i at 18 personer ble pågrepet.

Allerede da varslet politiet flere nye aksjoner rettet mot de åpne rusmiljøene, og andre kriminelle miljøer i Oslo.

Aksjonene resulterer ofte i beslaglagte kniver og andre våpen, men dagens aksjon i Urtegata avdekket ingen knivbærere. 

- I dag var det ingen som hadde noe på seg. Men vanligvis finner vi ofte kniver og andre knivlignende gjenstander. I tillegg ser vi etter narkotika og en hel del annet.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere