RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Herjet i Oslo vest


Dette er noe av det rumenerne fikk med seg.
Dette er noe av det rumenerne fikk med seg.
Onsdag ble 10 rumenere dømt for heleri etter flere grove innbrudd. Ni av disse fant sted i Oslo vest.

OSLO VEST: Alle rumenerne vil bli utvist fra landet med én gang dommene er rettskraftige.

De ti rumenerne ble pågrepet på flere adresser i Oslo i begynnelsen av desember i fjor. Politiet beslagla da over 200 gjenstander. Mange av disse ble sporet til å stamme fra over 25 grove innbrudd i Oslo og omegn begått i ukene like før pågripelsene.

Ni innbrudd i Oslo vest

Akersposten.no har fått tilgang på opplysninger som viser at ni av de 25 innbruddene fant sted i Oslo vest, blant annet på Slemdal, Bogstad, Voksen og i Bestumåsen. De stjålne gjenstandene er hovedsakelig bærbare pc'er, mobiltelefoner, digitalkameraer og smykker. Det ble også funnet typisk innbruddsverktøy i forbindelse med pågripelsene.

De ti rumenerne ble pågrepet etter omfattende spaning.

Vi arbeider målrettet for å avdekke gjerningspersoner bak innbrudd i boliger. Personer og adresser ble over tid holdt under oppsikt, og det var på bakgrunn av disse observasjonene at politiet gjorde tilslag mot flere adresser, sier politiadvokat Morten Reppen ved Majorstua politistasjon.

I tillegg til de ti rumenerne ble ytterligere én rumener pågrepet på Svinesund. Mannen, som hadde tilknytning til de øvrige personene, var på vei ut av Norge med rundt én kilo smykker i bagasjen. Han slipper imidlertid unna med en tilståelsesdom og blir ikke utvist fra Norge.

Kraftig nedgang

Antall innbrudd i Oslo skal ha sunket kraftig etter pågripelsene av rumenerne. Før disse aksjonene var det i snitt fire grove tyverier per dag. Etter aksjonene i desember sank dette tilbake til på 1,4 per dag, opplyser politiet.

De domfelte er idømt ubetinget fengsel fra 120 dager og opp til 10 måneder.

I tillegg er det idømt inndragning av alle de beslaglagte gjenstandene, penger de domfelte hadde på seg ved pågripelsen, i tillegg til en bil.

Flere av de pågrepne har også sendt til dels store pengebeløp ut av Norge i løpet av perioden de har vært her.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere