*Nettavisen* Nyheter.

Herlig is på Ris

Ris Skoles Venner har økt sin popularitet ytterligere denne vinteren. Nå ligger skøytebanen blank og brukes av hundrevis av barn både i skoletiden og på kveldstid.

Ris: Venneforeningen består av foreldre med stort engasjement for skolen. Ildsjelene vi møter har fire barn hver. Alle har vært, er, eller vil bli, elever ved Ris skole. Skolevennene trår gjerne til, både med penger og med fysisk innsats der skolens ressurser ikke strekker til. Å få tilbake isen på skøytebanen har vært en drøm lenge. Nå er det investert 30-40.000 kroner i nye slanger og utstyr til skøytebanen. Og isen er på plass.

Måkte til 04.00

Lars Goffeng, skøytebanekontakt i venneforeningen, er så ivrig at han en natt var ute med snømåkeren til klokken 04.00 før han var fornøyd. Da kunne han krype til køys i trygg forvissning om at unger fra både Ris og Vinderen skole dagen etter kunne boltre seg på isen.
- Det er 15 klasser på Ris skole og like mange på Vinderen. Nå bruker begge skolene isen i gymtimene. I løpet av en dag har åtte klasser vært på isen. Det betyr at 240 barn har spilt bandy, stått på danseskøyter og hatt det moro bare i skoletiden den dagen. Også etter skoletid er det mange her, lysene står på helt til klokken 21.30, forteller Johan Cappelen, formann i Ris Skoles Venner. Han håper på kuldegrader og lite snø i tiden fremover.
Snø er et problem. Verken skolen eller venneforeningen disponerer traktor til måking. Heller ikke snøfreser. Dermed er det manuell måking som må til. Det tar to voksne menn tre og en halv time å få fjernet snøen etter et normalt snøfall. Å tro at barna skal klare jobben er ikke veldig realistisk.
- Vi har fått et veldig hyggelig tilbud fra en av naboene, Knut Haavik, om å låne snøfreseren hans vederlagsfritt. Vi kommer til å benytte oss av tilbudet. Da får vi sikkert jobben unna på en time eller to, sier Cappelen. Drømmen er imidlertid å få til en avtale med noen med traktor som kan feie banen ren på et kvarter.

Fart og moro

Steinar Olsen er gymlærer og en institusjon på Ris skole. Han vet hvordan han skal behandle all ungdom, også de som ikke er veldig glad i gym. Han smiler om kapp med rektor Uta Michelsen og BU-leder Elin Horn Galtung mens de skuer utover skøytebanen der fire spreke karer spiller bandy. De tre er fulle av lovord om det nye aktivitetstilbudet. Det er som å ha fått en ny idrettshall, bare at de her også får masse frisk luft og roser i kinnene.
- Jeg har prøvd meg på isen selv sammen med ungene. Skikkelig artig, sier Cappelen. De fire guttene på isen, Jørgen Christopher Myking, Stian Bjørnhovde Kavli, Andreas Stogstad Hellum og Marius Overrein, er også veldig fornøyd med istid rett utenfor skoledøren. Nå håper alle isen blir liggende til langt ut i mars.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag