Gå til sidens hovedinnhold

Herlig mimrefest

50 år har gått! Og da er det viktig å samles for å minnes og å mimre.

NORDSTRAND: – Fredsbarna, ble vi kalt, vi som ble født året etter 2. verdenskrig, forteller de tre ivrige damene som sto bak arrangementet.

Grethe Skallerud Prashar, Berit Hatlemark (Hjelmerud) og Liljan Skinderviken er strålende fornøyd i etterkant. Dette ble flott!

Fant alle jentene

– Vi var et kull på 165 elever som gikk ut 7. klasse ved Nordstrand folkeskole i 1960. Det var tre gutteklasser, med 25 elever i hver, og tre jenteklasser med 30. Av plasshensyn gikk vi på Nordstrand høyere skole det første året, forteller damene.

Det var et par jenter fra 7D som fikk ideen om å samle flest mulig av elevene 50 år etter. Ved hjelp av de opprinnelige klasselistene, internett og kontaktpersoner fra de forskjellige klassene så greide de å oppspore alle jentene, men 14 av guttene klarte de ikke å finne.

Kraftig respons

Responsen på invitasjonen var svært positiv, og 75 elever meldte seg på. De kom fra flere kanter av landet, noen har også bosatt seg utenlands, bl.a. i U.S.A., Frankrike, Sveits, England, Danmark og Sverige.

De aller fleste bor i Oslo-området, og mange på Nordstrand.

– Vi var også så heldige å finne to av lærerne våre, som gjerne ville komme, nemlig Kari Schrøder Herredsvela og Reidunn Foss (Kjus), sier damene.

50-års markeringen fant sted den 6. juni. Den startet med omvisning på deres gamle skole ved Aase Johansen. Deretter ble det servering og tid til mimring i Nordstrandhuset, tvers over veien.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre