RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Herlig vinterhelg

Endelig krøp gradestokken under null, og vi fikk en helg som smakte av skikkelig vinter. Både unge og gamle så ut til å kose seg i finværet.

Lørdag var den fineste dagen, og mange benyttet anledningen til å besøke Østensjøvannet. Skøyteisen er fortsatt intakt etter mildværet vi har hatt, og ble iherdig tatt i bruk. Rundt vannet krydde det av småbarn, barnevogner, forelskede par og spreke pensjonister. Og Østensjøvannets mange fugler kunne inkassere stor gevinst i brødbiter denne soldagen. Blant de ivrigste materne var Marie (1 1/2) og storesøster Kristine (snart 4), som var på tur med farmor og farfar fra Nordstrand.
På Ekebergsletta hadde mange funnet frem skiene. Andre igjen konsentrerte seg om noe merkelig som skjedde langt oppe i lufta. En noe avansert form for drageflyging så ut til å foregå. Vi nærmet oss et av "bakkemannskapene" for å få en forklaring.
Dette er en "kite", fortalte Preben oss, mens han strevde med å manøvrere sin gule og hvite utgave.
Denne lørdagen jobbet Preben kun med å justere utstyret. Til vanlig har kite-utøverne noe annet enn stødige sko på beina.
Enten ski på snø, skøyter på is eller brett på vann. Alt som sklir. Det kan gå ganske fort unna! sa Preben entusiastisk, og forsikret samtidig om at han alltid bruker hjelm.
Søndag morgen kom et skydekke snikende, men det var fortsatt en forlokkende vinterdag i vente. Nordstrands Blad tok turen inn til Skullerudstua, og fant et yrende liv i bakkene. Skiskolen var i gang, snøkanonene sto på fullt, og akebrettene ble flittig brukt. Andre brukte formiddagen til en spasertur i marka, både med og uten staver.
Skal vi tro meteorologene, fortsetter det med kaldt og vinterlig vær en stund til. Til stor glede for mange, ihvertfall etter denne aktive helgen å dømme!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere